Cutremur în Turcia și Grecia / MAE: Nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea românilor

Cutremur în Turcia și Grecia / MAE: Nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea românilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români după cutremurul ce a avut loc vineri dimineață, în Republica Turcia, fiind resimțit și în Republica Elenă.

''Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Izmir au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările cutremurelor, precum și cu privire la existența unor persoane de cetățenie română printre persoanele afectate'', informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Izmir monitorizează situația, mențin legătura cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, în caz de necesitate.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena — (0030) 2106728879 și (0030) 2106744544 și al Consulatului General al României la Izmir — (0090) 232 4650579, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call-Center în regim de permanență, arată MAE.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri în apropiere de Bodrum, în sud-vestul Turciei, a anunțat Institutul geologic american (USGS). Seismul a făcut doi morți în insula grecească Kos din Marea Egee.

Cutremurul a fost puternic resimțit pe coastele din vestul Turciei și în special în orașul Bodrum, precum și în insulele grecești învecinate din Marea Egee.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

2 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc