CUTREMUR la România Liberă! Conducerea editorială, în frunte cu Sabin Orcan, a fost CONCEDIATĂ!

CUTREMUR la România Liberă! Conducerea editorială, în frunte cu Sabin Orcan, a fost CONCEDIATĂ!

Risc Seismic

Concedieri în masă de la România liberă. Conducerea editorială, în frunte cu Sabin Orcan, va părăsi ziarul! România liberă rămâne fără conducere editorială. Mai mulți jurnaliști din echipă au anunțat astăzi, în redacție, plecarea de la România liberă, cotidian deținut de Alexander Adamescu, fiul defunctului Dan Adamescu. 

Din informațiile paginademedia.ro , este vorba despre Răzvan Chiruță (redactor-șef) și senior editorii Mihai Duță, Mircea Marian, Silviu Sergiu, Cătălin Prisăcariu, Petre Bădică sunt printre cei care și-au anunțat demisiile. 

Jurnaliștii care au decis să plece s-au alăturat lui Sabin Orcan, căruia i s-a cerut de către patronat să părăsească ziarul, pe fondul problemelor financiare. 

Sefii echipei editoriale a ziarului Romania libera au anuntat marti redactia ca isi dau demisia, pe fondul intentiei patronatului de a face restructurari masive ce-l vizeaza si pe directorul editorial Sabin Orcan, potrivit informatiilor HotNews.ro. Mai multi reprezentanti au confirmat pentru HotNews.ro aceasta decizie, ce urmeaza sa fie aplicata dupa ce patronul va anunta schimbarile dorite intr-un comunicat oficial si dupa ce vor expira preavizele fiecaruia.

Potrivit jurnalistilor contactati de HotNews.ro, este vorba despre intreaga echipa de conducere a ziarului. Cotidianul este condus, in prezent, de:
Sabin Orcan - director editorial
Razvan Chiruta - redactor-sef
Catalin Prisacariu - redactor-sef adjunct
Petre Badica, Mihai Duta, Sabina Fati, Mircea Marian, Silviu Sergiu - senior editori

Cotidianul este detinut in prezent de Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

Potrivit surselor HotNews.ro, patronatul doreste, invocand ratiuni economice, schimbari masive in echipa redactionala si plecarea lui Sabin Orcan. Sabin Orcan nu a putut fi contactat pana in momentul publicarii acestui articol. El a declarat insa pentru Paginademedia.ro ca "ma despart in mod amiabil de ziar, cu acordul partilor. Urmeaza sa ma dedic altor proiecte".

Alti jurnalisti din conducere au spus pentru HotNews.ro ca si-au anuntat decizia de a demisiona, dar ca nu doresc sa comenteze momentan, pana cand patronatul va da un comunicat oficial, asteptat "astazi sau maine".

Unii dintre demisionari au declarat pentru HotNews.ro ca pleaca:

Mircea Marian: "Voi pleca de la Romania libera impreuna cu Sabin Orcan, care a fost cel mai bun sef pe care l-am avut in ultimii ani".

Catalin Prisacariu: "Patronatul vrea restructurare masiva, Sabin s-a opus. In conditiile acestea, au decis sa intrerupa colaborarea. Noi ceilalti am decis sa pastram echipa si sa vedem ce facem mai departe. Dar e clar ca nu mai puteam ramane aici".

Potrivit unor surse, si o parte dintre reporterii echipei si asa restranse a ziarului ar urma sa plece.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…