CUTREMUR/DNA confirmă DENUNȚUL lui Simu! Vin vremuri grele pentru Băsescu, via Moldoveanu!

CUTREMUR/DNA confirmă DENUNȚUL lui Simu! Vin vremuri grele pentru Băsescu, via Moldoveanu!

Risc Seismic

Vin vremuri tulburi pentru fostul președinte Traian Băsescu! Persoane cu funcții de conducere din Administrația Prezidențială, Ministerul Mediului și RAAPPS au intervenit pentru ca Horia Simu să obțină, în anul 2011, despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanța, potrivit rechizitoriului prin care omul de afaceri a fost trimis în judecată de DNA.

Practic, DNA confirmă denunțul făcut vineri, pe Facebook, de Simu: DECLARAȚIE DE PRESĂ

In Romania, sistemul mafiot a fost organizat si condus de catre anumiti membrii marcanti ai serviciilor de informatii, persoane care aveau mijloacele sa puna in aplicare atat santajul cat si presiunea asupra acelor oameni de afaceri care nu ar fi cedat santajului lor. Faptul ca sistemul mafiot inca rezista este dovada ca acesti oameni scapa totdeauna, punandu-mi intrebarea daca DNA cauta adevarul sau cauta sa gaseasca doar tapi ispasitori pentru vina de a fi trait in Romania. Ultimul dosar in care am fost trimis in judecata este un nou exemplu in acest sens:

Daniel Moldoveanu – SEFUL COMUNITATII NATIONALE DE INFORMATII – ADICA FORUL CARE CENTRALIZEAZA ACTIVITATEA TUTUROR SERVICIILOR DE INFORMATII DIN ROMANIA, este cel care a venit la mine CERANDU-MI sa-i dau un dosar de care sa se ocupe ca sa-i iasa si lui niste bani – s-a grabit anul trecut (la doua saptamani dupa arestarea mea) sa se autodenunte pentru a scapa. Cine l-a invatat sa faca asta??? De ce DNA a ignorat toate dovezile impotriva lui – inclusiv declaratiile CONTRADICTORII ale prietenilor lui? Daca eram vinovati, era normal sa stam impreuna pe banca acuzatilor nu sa-l faca scapat!

Mai mult, vazand denutul calomnios facut de Daniel Moldoveanu, am denuntat si alte fapte de coruptie ale acestuia dar care au fost ignorate de DNA.

Cat despre doamna Crinuta Dumitrean, tot ce pot preciza este ca nu am cunoscut-o vreodata. Domnul Moldoveanu a mentionat in schimb, in denuntul de la DNA, faptul ca s-a intalnit cu dansa si a intrebat-o despre stadiul revendicarilor. Domnul Moldoveanu a mai intermediat si alte revendicari si tranzactii comerciale pe care nu e avea in atributiile legale.

Sunt la dispozitia opiniei publice si a jurnalistilor pentru orice fel de lamuriri.

Consider ca opinia publica ar trebui sa se intereseze la fel de mult de artizanii sistemului trecut si pentru ce motive ei sunt acoperiti si de actualul sistem. Daca tot e sa spunem adevarul, sa-l spunem pana la capat!”

Dar, prin mențiunile din Rechizitoriu, procurorii DNA lasă să se înțeleagă că cercetările nu s-au oprit la Simu, Dumitrean și Compania. Ele vor merge mai departe. Mai sus, probabil...

De asemenea, procurorii DNA sustin ca Horia Simu a "spalat" banii primiti nelegal de la ANRP prin achizitii de imobile in Franta.

Crinuta Dumitrean, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) la data faptelor si omul de afaceri Horia Simu au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte opt persoane, in dosarul ANRP 5, care vizeaza supraevaluarea despagubirilor pentru un teren din municipiul Constanta.

"Obtinerea acestor despagubiri nelegale de inculpat s-a datorat interventiilor facute de acesta direct, prin intermediul unor angajati ai societatilor sale ori prin intermediul unor persoane ce ocupau diverse functii de conducere in cadrul Ministerului Mediului, Administratiei Prezidentiale sau RAAPPS pe langa autoritatile implicate in procedura de retrocedare, respectiv Primaria Municipiului Constanta, Prefectura Judetului Constanta, ANRP si Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, interventii care au avut ca finalitate, pe de o parte, urgentarea solutionarii dosarului de despagubire, iar, pe de alta parte, solutionarea favorabila a acestuia, prin acordarea de despagubiri care nu i se cuveneau", se precizeaza in documentul citat de Agerpres.

Procurorii mai sustin ca o persoana, care la acel moment ocupa functia de consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, i-ar fi intermediat lui Simu o intalnire cu prefectul judetului Constanta: "In acelasi scop al obtinerii cat mai urgente a despagubirilor, inculpatul Simu Horia, prin intermediul (...) - consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale la acea data, s-a intalnit cu prefectul judetului Constanta (...) si a obtinut sprijinul acestuia pentru solutionarea favorabila si urgenta a dosarului, aspect materializat prin validarea cererii de despagubire de catre Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor si inaintarea dosarului la ANRP", se mai arata in rechizitoriu.

Tot prin intermediul unei persoane care avea "o functie importanta" in cadrul Administratiei Prezidential a ajuns Horia Simu si la Crinuta Dumitrean, care era presedinte al ANRP, spun procurorii DNA.

"In urma demersurilor pe care le-a facut la nivelul Primariei Constanta si a Institutiei Prefectului (...) se reusise ca dosarul sa ajunga la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, astfel incat inculpatul Simu Horia a avut nevoie de alte persoane care sa-i mijloceasca legatura cu (...) inculpata Dumitrean Crinuta Nicoleta. Profitand de relatia profesionala si de prietenie cu (...), care detinea o functie importanta la nivelul Administratiei Prezidentiale, inculpatul Simu Horia i-a transmis acestuia disponibilitatea sa de a ceda un procent de 25% din drepturile detinute in dosarul de despagubire nr. 22804/FFC/2010 pentru obtinerea cat mai urgenta si intr-un cuantum cat mai mare de despagubiri de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Astfel, (...), prin intermediul (...) - director tehnic in cadrul RAAPPS, a apelat la (...) - director general al aceleiasi regii, despre care avea cunostinta ca se afla intr-o relatie speciala cu inculpata Dumitrean Crinuta Nicoleta, si i-a transmis disponibilitatea inculpatului Simu Horia ca pentru urgentarea si solutionarea dosarului de despagubire sa cedeze 25% din totalul drepturilor litigioase pe care le achizitionase anterior", sustin procurorii anticoruptie.

In schimbul sprijinului acordat, Horia Simu i-a cedat persoanei din cadrul Administratiei Prezidentiale 10% din drepturile litigioase, printr-un intermediar: "La data de 15.12.2010, la numai cateva zile de la inregistrarea dosarului la ANRP, din dispozitia inculpatului Simu Horia, (...), prin intermediul (...), a cedat lui (...) 10% din drepturile litigioase si, intrucat la momentul respectiv acesta detinea o functie publica importanta in cadrul Administratiei Prezidentiale, l-a interpus ca intermediar si beneficiar aparent pe un apropiat de-al sau, respectiv pe (...). Operatiunea de primire mascata a procentului de 10% din drepturile detinute de inculpatul Simu Horia s-a materializat intr-un contract de cesiune de drepturi (...) in care cesionar a fost (...), iar pretul stipulat in contractul de cesiune de 100.000 lei nu a fost platit de cesionar cedentului - aspect confirmat de (...) si (...) - tocmai datorita intelegerii dintre inculpatul Simu Horia si (...) si data fiind adevarata natura a operatiunii de a disimula complicitatea la infractiunea de dare de mita."

DNA: Horia Simu a "spalat" banii primiti nelegal de la ANRP prin achizitii de imobile in Franta

Horia Simu a "spalat" banii primiti nelegal ca despagubire pentru un teren din municipiul Constanta, in urma unei decizii a ANRP, prin achizitionarea unor imobile scumpe in Franta, potrivit rechizitoriului prin care omul de afaceri a fost trimis in judecata de DNA.

"In scopul disimularii originii ilicite a sumelor de bani obtinute din savarsirea complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu, precum si in vederea ascunderii adevaratului beneficiar al acestora, inculpatul Simu Horia (...) a utilizat un cont deschis la banca (...) din Elvetia in care au fost incasati banii proveniti din vanzarea actiunilor de la Fondul Proprietatea. O parte din banii incasati de (...) supusi procesului de spalare, au fost utilizati de inculpatul Simu Horia in interesul propriu, una din principalele achizitii fiind un imobil, in valoare de aproximativ 3.500.000 euro, imobil care a fost ulterior ipotecat pentru obtinerea unui imprumut cu care a fost achizitionat un alt imobil, tot in sudul Frantei", se arata in rechizitoriu.

Din ancheta a reiesit ca primul imobil a fost achizitionat la 30 iunie 2011 cu suma de 3.559.000 de euro, iar al doilea imobil si terenul aferent la data de 5 iunie 2014, cu suma de 3.200.000 de euro.

Procurorii mai arata ca actiunile lui Simu, de a schimba si transfera banii obtinuti ca urmare a vanzarii actiunilor obtinute nelegal ca despagubiri de la ANRP, au fost facute in scopul ascunderii si disimularii originii ilicite a acestora.

"In acelasi scop, al disimularii provenientei ilicite a sumelor de bani obtinute din despagubiri si al crearii aparentei de legalitate pentru intrarea in posesia acestora si al folosirii lor, inculpatul Simu Horia a retras din contul (...), deschis la banca (...), mai multe sume de bani, folosind ca justificare tot contracte de imprumut fictive. Astfel, in zilele de 29.06.2011, 30.06.2011, 15.07.2011, 21.07.2011, 29.07.2011, 12.08.2011 si 26.08.2011, inculpatul Simu Horia a incasat din contul (...), deschis la banca elvetiana (...), invocand contractele de imprumut fictive din datele de 28.06.2011 si 29.06.2011, suma totala de 480.000 euro", se mai precizeaza in rechizitoriu.

Procurorii anticoruptie apreciaza ca in aceeasi categorie a operatiunilor de spalare a banilor se inscriu si 11 plati, totalizand 1.346.000 de euro, efectuate catre o companie austriaca ce era controlata tot de Horia Simu.

Crinuta Dumitrean si Horia Simu au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte opt persoane, in dosarul ANRP 5, care vizeaza supraevaluarea despagubirilor pentru un teren din municipiul Constanta.

Crinuta Dumitrean, la data faptelor presedinte al ANRP si al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a fost trimisa in judecata sub control judiciar pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul si luare de mita, potrivit DNA.

In cazul omului de afaceri Horia Simu, beneficiarul despagubirii supraevaluate, acuzatiile sunt de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, dare de mita (doua infractiuni) si spalare a banilor in forma continuata.

Potrivit DNA, drepturile litigioase ce priveau o suprafata de teren situata in municipiul Constanta au fost achizitionate de Horia Simu, printr-un intermediar, la 22 octombrie 2009, pretul cesiunii fiind de 700.000 de euro.

"De la acea data, inculpatul Simu Horia a initiat un complex de demersuri prin intermediul unor angajati ai societatilor sale si prin intermediul unor persoane cu functii de conducere din cadrul unor institutii publice, cu sprijinul carora sa urgenteze obtinerea despagubirilor prin interventia acestora la nivelul autoritatilor implicate in procedura de retrocedare. Urmare a acestor demersuri, la data de 26 mai 2011, inculpatii Dumitrean Crinuta Nicoleta, Mihai Cristian Sebastian, Baciu Remus Virgil, Vasilescu Oana, Bogdan Dragos, Teodorescu Catalin Florin si Marko Atilla Gabor (...) au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Dima Alin Horatiu, prin care valoarea unui teren in suprafata de 25 hectare situat in municipiul Constanta (zona Bratianu - Anadalchioi) a fost stabilita la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei", spun procurorii DNA.

Potrivit procurorilor, in acest caz a fost vorba de o supraevaluare a terenului respectiv cu 7,7 milioanr de euro, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent in dauna bugetului de stat, concomitent cu obtinerea unui avantaj patrimonial de catre Horia Simu si alte persoane, beneficiare ale drepturilor litigioase, in cuantum total de peste 32 de milioane de lei.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

4 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka

5 „Va afecta serios ofensiva ucraineană”