CUTREMUR/Dosarul Black Cube devine INCENDIAR! Amănunte EXPLOZIVE!

CUTREMUR/Dosarul Black Cube devine INCENDIAR! Amănunte EXPLOZIVE!

Dosarul Black Cube devine incendiar! Sebastian Ghiţă a fost audiat de procurorii DIICOT. Potrivit unor surse judiciare, prezența lui Ghiță la DIICOT este urmarea unui denunț pe care acesta l-a făcut acum câteva luni în dosarul Black Cube și nu are nicio legătură cu dezvălurile recente despre șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Ca urmare a acestui denunț, Sebastian Ghiță a fost audiat în urmă cu câteva săptămâni, iar astăzi a cerut să fie audiat din nou, pentru a face unele precizări.

La ieșirea din sediul DNA, Sebastian Ghiță a confirmat că a fost invitat la audieri la DIICOT încă de săptămâna trecut. De unde rezultă că și-a pregătit de ieri intrarea la audiere, cu detaliile făcute publice, încă de ieri, despre adresa de e-mail a șefei DNA, Laura Codruța Koveși. Amănuntele au fost întoarse pe toate fețele în spațiul public.

*DIICOT neaga ca l-a audiat luni pe Sebastian Ghita in dosarul Black Cube

DIICOT neaga faptul ca l-a audiat luni pe deputatul Sebastian Ghita in dosarul Black Cube, in legatura cu presupusa adresa de email pe care ar fi folosit-o procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Domnul Ghita nu a dat astazi declaratii, iar adresa de email pe care o invoca, pana la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru", se arata intr-un raspuns oficial al DIICOT, citat de Agerpres.

Sebastian Ghita s-a prezentat luni la DIICOT, insa procurorii spun ca au reprogramat audierea lui.

"M-am intalnit cu multi ofiteri SRI, stiu ca dansul (Daniel Dragomir - n.r.) a avut un caz foarte inportant si grav. Nu pot sa va dau informatii din dosar. Domnii procurori m-au intrebat de adresa de mail cucuveauamov@gmail.com, probabil ca vor informatii. Stiam ca adresa a fost folosita de doamna Kovesi. Orice mi s-a parut important in legatura cu acest caz le-am spus procurorilor", a declarat Ghita la plecarea de la DIICOT, potrivit Digi24.

Ghiță a susținut, între altele, că șefa DNA îi trimitea mesaje de pe adresa "cucuveauamov@gmail.com", a indicat si adresa de mail al unui consilier al sefei DNA. Un amănunt interesant: Ghiță a susținut că mailul a fost spart de spionii de la Black Cube. De unde știa? Direct de la spioni? Se pare că nu le-a spus nici procurorilor, dezvăluie Ondine Gherguț în România Liberă

Ce știm despre Sebastian Ghiță? Știm că este în spatele unor firme IT, care derulează contracte cu mai toate serviciile secrete ale României și cu multe alte instituții publice. A intrat Ghiță, neautorizat, în serverele  serviciilor secrete ? A făcut  spionaj prin firmele sale de IT?

DIICOT trebuie să ne dea răspunsuri la aceste întrebări. 

=====

Deputatul Sebastian Ghiță a fost citat, luni seara, la DIICOT, în calitate de martor-denunțător, în dosarul "Black Cube”- spionarea șefei DNA  de către o firmă înființată de foști ofițeri Mossad. El trebuie să explice de unde a știut ce e-mailuri au spart cetățenii evrei de la "Black Cube", care o spionau pe șefa DNA, Laura Codruța Koveși. De asemenea, de unde știa ce tipuri de informații transmitea șefa DNA prin acele e-mailuri. Ținea legătura direct cu spionii? 

Ghiță a susținut că spionii au spart adresa de e-mail "cucuveauamov@gmail.com", care ar fi fost folosită de șefa DNA Laura Codruța Koveși, și că ar fi aflat, între altele, secrete de stat. Aceste informații nu au fost găsite de procurori în memoriile unităților informatice confiscate de la spioni.

Surse judiciare afirmă că nici la DIICOT Sebastian Ghjiță nu a dat informații clare, ci "băltite", ca și la Parchetul General în dosarul în care s-a autodenunțat ca falsificator al raportului tehnic al tezei de doctorat al șefei DNA.

În dosarul "Black Cube" au fost inculpați trei cetățeni evrei, Weiner Ron si Geclowicz David și Yossi Barkshtein, angajați ai firmei de intelligence, și este arestat locotenent- colonelul SRI în rezervă Daniel Dragomir, din Ploiești.

 Dragomir a fost șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul SRI, post din care ar fi avut ocazia să cunoască inclusiv ofițeri Mossad.

Și societatea “Black Cube” este anchetată pentru  două contracte prin care s-a angajat să o spioneze pe șefa DNA,  Laura Codruța Kovesi  ca să afle date compromițătoare pe care să le folosească apoi într-o campanie de discreditare.

Fostul ofițer  SRI Dragomir a încheiat un astfel de contract cu cei de la Black Cube, plătindu-le acestora 900.000 de lire sterline, spun procurorii DIICOT.

Surse judiciare afirmă că Dragomir este interfața altor persoane, investigate de DNA, care ar fi avut interesul de a o discredita pe Koveși. Sebastian Ghiță are patru dosare de corupție și ar fi un apropiat al fostului ofițer SRI, spun surse din Ploiești.

Audierea  la DIICOT, un nou spectacol oferit de Ghiță

Ghiță și-a pregătit intrarea de luni în sediul DIICOT. Cu o zi înainte a lansat în spațiul public detalii despre adresa de email cucuveauamov@gmail.com, despre care a susținut că este a șefei DNA. A legendat mailul cu picanterii de genul că șefa DNA ar fi trimis de pe această adresă jurnalistilor detalii din dosare, că ar fi folosit acest mail în corespondenta cu însuși Ghiță etc.

A dat și o captură primită de pe acest mail, în care apare o altă adresă, ce aparține unui consilier al șefei DNA, și care a fost într-adevăr ținta celor de la Black Cube, potrivit surselor noastre. “Spionii” nu au reușit să spargă adresa reală de e-mail a consilierului DNA  și nici adresa  folosită de șefa DNA, mai spun aceleași surse.

În treacăt fie spus, singurele succese ale “spionilor” au fost spargerea unor mailuri ale unor foști angajați ai DNA, mai afirmă sursele noastre.

La intrarea în sediul DIICOT, Ghiță și-a făcut spectacolul obișnuit deja. A declarat: “Sunt convins că acea operațiune a unei agenții străine a lui Meir Dagan este în atenția DIICOT pentru că principala țintă este doamna Kovesi și pentru că adresacucuveauamov@gmail.com este a doamnei Kovesi și a fost spartă și au aflat informații secrete ale statului român”

Cel mai probabil, Sebastian Ghiță va fi întrebat de procurorii DIICOT de unde știe ce adrese de mail au fost sparte de cei de la Black Cube și de unde știe ce conțineau acele mailuri sparte de spioni.

Cum a reacționat lt.col SRI (r) Dragomir înainte să fie arestat

Intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook pe 11 mai 2016, la circa trei saptamani după izbucnirea scandalului Black Cube, Daniel Dragomir îi cerea șefei DNA “să stea în banca ei”.  

“Să aștepte cuminte în banca domniei sale până o să i se pună brățările pe care le merită cu prisosință pe mânuțele ei mari”, scria Dragomir..

După ce Dragomir a ajuns în arest, demersurile pentru a obține o eventuală inculpare a șefei DNA au fost declanșate de Sebastian Ghiță, care a făcut un autodenunț la Parchet. În autodenunț Ghiță susține că a participat, alături de alte persoane și cu știința Codruței Koveși, la falsificarea al unui raport tehnic în care s-a argumentat faptul că șefa DNA nu a plagiat teza de doctorat.

Acum, Ghiță face denunț ( sau autodenunț, încă nu știm) la DIICOT.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri