CUTREMUR/În America s-a NĂSCUT bacteria-DIAVOL, IMUNĂ la ORICE antibiotic! AVERTISMENTUL lui Cameron dă FIORI!

CUTREMUR/În America s-a NĂSCUT bacteria-DIAVOL, IMUNĂ la ORICE antibiotic! AVERTISMENTUL lui Cameron dă FIORI!

Risc Seismic

O pacienta din SUA, depistata cu o super-bacterie ce nu poate fi ucisa de niciun antibiotic / Cameron cere liderilor G7 sa ia masuri fata de astfel de cazuri: Poate fi sfarsitul medicinei moderne. 

Primul caz cunoscut in SUA de prezenta a unei super-bacterii ce nu poate fi ucisa de nici de un antibiotic de ultima instanta a fost preezentat intr-un raport al Departamentului Apararii american joi, informeaza CNN.

Directorul Centrului pentru Controlul Bolilor si Preventiei (CDC), Tom Frieden a anuntat cazul in Washington.

La o femeie de 49 de ani din Pennsylvania s-a descoperit prezenta unei infectii cu o bacterie E. Coli rara, rezistenta la antibiotice, inclusiv la Colistin, pe care uneori doctorii il folosesc drept ultima arma cand restul antibioticelor esueaza.

Femeia a fost la o clinica din Pennsylvania, iar o proba a fost trimisa la Centrul Medical Militar National Walter Reed, care a descoperit bacteria in urina. Nu s-au dat alte detalii, inclusiv cum s-a infectat femeia, care nu a parasit Statele Unite in ultimele cinci luni.

CDC si departamentul Sanatatii din Pennsylvania s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul si pentru a depista contactele pe care pacientul le-a avut, pentru a vedea daca bacteria s-a raspandit.

Centrul a anuntat si ca cerceteaza altor posibile cazuri in unitatea medicala in care a fost pacienta. Bacteria a fost identificata in cazul altor infectii din afara Statelor Unite, in Europa, Canada si China.

Un raport sugereaza ca acest tip de infectie duce la moartea a jumatate dintre pacientii ce o prezinta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca rezistenta la antibiotice este una dintre cele mai mari amenintari pentru sanatatea globala in ziua de astazi.

Frieden a avertizat ca desi este primul caz din SUA, trebuie sa ne asteptam la alte asemenea super-bacterii in viitorul apropiat.

Tom Frieden, care adesea recomanda doctorilor sa nu supra-prescrie antibiotice, a facut apel la cercetatori sa dezvolte noi medicamente repede.

“Dulapul cu medicamente este gol pentru unii pacienti. Suntem la capatul drumului daca nu actionam urgent”, a avertizat el.

Cameron: Poate fi sfarsitul medicinei moderne

Premierul britanic David Cameron a facut apel vineri la liderii tarilor din G7 sa faca mai mult pentru reducerea folosirii antibioticelor si sa rasplateasca firmele farmaceutice ce dezvolta noi medicamente ce combat infectiile cu super-bacterii rezistente la antibiotice, informeaza Reuters.

“In prea multe cazuri antibioticele nu mai au efect, ceea ce inseamna ca oameni mor din simple infectii sau boli precum TBC, tetanos, septicemie, infectii care nu ar trebui sa fie o condamnare la moarte”, a spus Cameron la o conferinta de presa din cadrul summitului ce are loc in Japonia.

“Daca nu facem nimic economia lumii va incasa o lovitura totala de 100.000 de miliarde de dolari si este, potential, sfarsitul medicinii moderne asa cum o cunoastem”, a avertizat premierul britanic.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani