CUTREMURĂTOR! Guvernul vrea să VÂNDĂ SÂNGELE donat de români! Cică ar fi afacerea lui Vâlcov! Amănunte ȘOCANTE!

CUTREMURĂTOR! Guvernul vrea să VÂNDĂ SÂNGELE donat de români! Cică ar fi afacerea lui Vâlcov! Amănunte ȘOCANTE!

Risc Seismic

CUTREMURĂTOR! Guvernul vrea să VÂNDĂ SÂNGELE donat de români! Cică ar fi afacerea lui Vâlcov! Amănunte ȘOCANTE! De-a lungul timpului, expresia „a supt sângele poporului“ a fost folosită pentru a acuza diverse categorii sociale și economice, în funcție de contextul istoric: boierii, burghezii, imperialiștii sau, mai nou, multinaționalele.

Dar guvernul Dăncilă e pe cale să dea un nou sens acestor cuvinte, pentru că are de gând să privatizeze sângele poporului, în folosul unui partener care, deocamdată, rămâne necunoscut, dezvăluie  Newsweek România .

Sursele  Newsweek România din sistemul de sănătate susțin că în spatele inițiativei s-ar afla consilierul primului-ministru, Darius Vâlcov, cel deja condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția.

Din păcate, teama de eventuale represalii din partea autoritarilor lideri ai PSD i-a făcut pe toți cei care se împotrivesc proiectului – cea mai mare parte a specialiștilor din domeniu – să vorbească cu noi doar sub protecția anonimatului.

Cei mai mulți nu au invocat teama că ar fi dați afară dacă critică dechis acest proiect, ci că vor fi supuși unor controale repetate, cu scopul de a li se imputa diverse prejudicii.

Vampirii din Guvern - Miza parteneriatului public-privat: 180.000.000 €

În România, se recoltează în prezent 450 de mililitri de sânge la 8 săptămâni. Guvernul vrea să recolteze 700 ml la 6 săptămâni

La sfârșitul lunii februarie, Comisia Națională de Strategie și Prognoză a publicat un proiect de hotărâre de guvern, o notă de fundamentare și „un studiu de fundamentare privind construirea și operarea unei bănci naționale de sânge, plasmă umană și celule stem”.

Comisia a propus ca această bancă, care este intr-adevăr necesară României, să fie realizată printr-un parteneriat public-privat. Suma invocată este uriașă: 180 de milioane de euro!!!

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…