„Dacă aș fi împăratul Europei aș face asta”/Ce soluție propune Țiriac pentru încetarea războiului din Ucraina

„Dacă aș fi împăratul Europei aș face asta”/Ce soluție propune Țiriac pentru încetarea războiului din Ucraina

Ion Țiriac are soluția pentru încetarea războiului din Ucraina.

Miliarul român nu este de acord cu invazia lui Vladimir Putin și se teme de ce e mai rău.

Fostul mare tenismen a adus și în discuție centrala nucleară de la Zaporoje, loc bombaradat aproape în fiecare zi de ruși.

Situată în apropierea oraşului Energodar de pe fluviul Nipru, nu departe de peninsula ucraineană Crimeea (sud), centrala, cea mai mare din Europa, are şase din cele 15 reactoare ucrainene, capabile să alimenteze patru milioane de locuinţe. Ea a intrat sub controlul trupelor ruse pe 4 martie, la scurt timp după începerea invaziei Ucrainei pe 24 februarie.

"Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul.

Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva. Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic.

Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine. Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă.

Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm? Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe ... uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (n.r. - centrala de la Zaporojie) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede", a spus Ion Țiriac pentru gsp .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean