Dâmbovița: Lipsă de medici în județ; zeci de medici pensionari rămași în activitate, cel mai în vârstă are 88 de ani

Dâmbovița: Lipsă de medici în județ; zeci de medici pensionari rămași în activitate, cel mai în vârstă are 88 de ani

Lipsa de medici din județul Dâmbovița a dus la situația ca zeci de medici pensionari să rămână în activitate, iar cel mai vârstă are 88 de ani, a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, Jean Popescu.

''Vreau să vă spun că în momentul de față, în Dâmbovița, lucrează vreo 75 de medici care au peste 65 de ani. Cel mai în vârstă are 88 de ani, doamna doctor Vasilescu de la laboratorul din Moreni, căreia nu i-am mai dat aviz de funcționare de acum încolo. Așa că vă dați seama în ce situație suntem'', a afirmat președintele Colegiul Medicilor Dâmbovița, Jean Popescu.

El a vorbit și despre faptul că mulți medici aleg să plece în străinătate, iar dintre cei rămași în țară unii preferă să profeseze în spitale private sau la companii farmaceutice, astfel spitalele de stat rămân fără cadre medicale suficiente.

Conducerea Spitalului Județean Târgoviște a anunțat, în repetate rânduri, că cea mai mare lipsă de medici este la Unitatea de Primiri Urgențe.

AGERPRES/(A—autor: Cornelia Dumitru, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?