Dâmboviţa: Percheziţii într-un dosar de proxenetism şi spălare de bani; 15 mandate de aducere puse în executare

Dâmboviţa: Percheziţii într-un dosar de proxenetism şi spălare de bani; 15 mandate de aducere puse în executare

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală au efectuat, marţi, 14 percheziţii, fiind vizate domiciliile membrilor unui grup infracţional specializat în proxenetism şi spălare a banilor, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că trei bărbaţi ar fi constituit şi coordonat, pe raza judeţului Dâmboviţa, un grup infracţional organizat, specializat în racolarea de tinere şi în determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei de către acestea, în ţări vest-europene.

Banii obţinuţi din activitatea ilicită ar fi fost transferaţi în România şi utilizaţi pentru cumpărarea de imobile şi autoturisme.

Iniţial, 15 persoane implicate ar fi acţionat pentru racolarea de tinere şi înlesnirea practicării prostituţiei, pe teritoriul Marii Britanii, iar apoi în Germania, Olanda şi Belgia, fiind identificate peste 50 de persoane folosite în scopul grupului infracţional.

"În caz, poliţiştii români au cooperat cu autorităţile britanice, fiind încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, în baza căruia au fost efectuate mai multe activităţi pe teritoriul celor două state", precizează IPJ Dâmboviţa.

În cursul zilei de marţi, structura de combatere a criminalităţii Dâmboviţa, sprijinită de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, în colaborare cu poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa şi jandarmi dâmboviţeni, au efectuat 14 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 15 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate. Pe parcursul zilei de marţi vor fi citate 10 persoane pentru a fi audiate în calitate de martor.

Conform IPJ Dâmboviţa, percheziţiile au fost efectuate în localităţile dâmboviţene Titu, Găeşti, Nucet, Sălcioara, Matraca.

La descinderi, au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa şi criminalişti, iar la activităţile de cercetare penală asistă şi doi poliţişti din Marea Britanie, membri ai echipei comune de anchetă.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. AGERPRES / (AS - autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina