Dancă: 31 de milioane de lei - pentru amenajarea grupurilor sanitare în 375 de unităţi de învăţământ

Dancă: 31 de milioane de lei - pentru amenajarea grupurilor sanitare în 375 de unităţi de învăţământ

Guvernul va aloca 31 de milioane de lei autorităţilor locale în vederea dotării cu grupuri sanitare sau a modernizării şi reabilitării toaletelor din 375 de unităţi şcolare, a anunţat marţi şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Printr-o hotărâre de guvern au fost aprobate cheltuielile de capital, prin transfer între bugetul Ministerului Educaţiei şi bugetele autorităţilor locale, în sumă de 31 de milioane de lei pentru modernizarea reabilitarea sau dotarea unui număr de 375 de unităţi şcolare, în vederea conformării acestora în ceea priveşte grupurile sanitare, în vederea obţinerii autorizaţiilor sanitare de funcţionare. (...) Este un proiect important în această perioadă în vederea pregătirii noului an şcolar şi pentru a asigura conformarea acestor unităţi şcolare cu dotările necesare", a afirmat Dancă, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat la rândul său repartizarea sumei de 31.269.000 de lei din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării pe anul 2020, pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a acestora în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Conform unui comunicat al ministerului, din această sumă, 17.000.000 de lei vor fi alocaţi în vederea continuării lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurării cu utilităţi a 272 de unităţi de învăţământ preuniversitar, finanţate în anul 2019, dar ale căror lucrări nu au fost finalizate la sfârşitul anului trecut.

Alţi 14.269.000 de lei sunt destinaţi finanţării lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare, precum şi asigurării cu utilităţi a acestora, în 103 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat care nu dispun de grupuri sanitare conforme.

Procedurile privind achiziţia lucrărilor de investiţii, încheierea şi derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităţilor locale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!