Dăncilă: Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi, mă bazez pe puterea partidului

Dăncilă: Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi, mă bazez pe puterea partidului

Liderul PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat sâmbătă, la Slobozia, că "prezidenţiabilul PSD" va intra cu certitudine în turul al doilea, având în vedere puterea partidului.

"Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor şi noi sperăm să şi câştigăm. Sondajele au dat, dacă vă amintiţi, în 2014, candidatul Klaus Iohannis cu 20% şi a câştigat alegerile prezidenţiale. Pe ce mă bazez? Pe puterea acestui partid. Şi mă bazez pe opinia oamenilor, pentru că eu cred că acest partid este un partid foarte bine structurat, foarte bine organizat, un partid care nu a luat niciodată decizii împotriva oamenilor, dimpotrivă (...). Eu cred că PSD s-a unit, îşi va uni forţele şi rezultatele de la prezidenţiale vor dovedi acest lucru (...). Obiectivul nostru este câştigarea alegerilor prezidenţiale", a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că atât sondajele, cât şi susţinerea partidului, vor contribui la desemnarea candidatului.

"Eu am mai spus, trebuie cel care va intra în cursa pentru prezidenţiale să aibă un procent bun în sondaje, dar în acelaşi timp să fie susţinut de organizaţii, pentru că într-o luptă la prezidenţiale nu poţi să intri singur, trebuie să fii sigur că în spatele tău ai toate organizaţiile judeţene, toţi primarii, toţi oamenii de partid. Chiar dacă dorinţa de a participa la aceste alegeri, de a fi candidat a unor colegi este justificată, au muncit în partid, s-au implicat, dacă nu au susţinerea în partid, atunci putem avea surprize din punct de vedere al scorului final. Şi cred că acest lucru îl vom discuta şi vom lua o decizie înţeleaptă în cadrul Comitetului Executiv Naţional", a afirmat Dăncilă.

Premierul s-a referit şi la faptul că în cadrul CEx-ului PSD de luni se va discuta despre o remaniere guvernamentală, dar şi despre rectificarea bugetară.

"Avem pe ordinea de zi remanierea, dar unul din punctele pe care le avem pe ordinea de zi se referă tocmai la măsurile economice şi rectificarea bugetară", a precizat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost prezentă sâmbătă la Slobozia, unde a participat la Comitetul Executiv Judeţean al PSD Ialomiţa, iar apoi a susţinut o conferinţă de presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”