Dăncilă: Sunt dezamăgită de concluziile raportului MCV; România a dovedit că este un partener loial şi corect al UE

Dăncilă: Sunt dezamăgită de concluziile raportului MCV; România a dovedit că este un partener loial şi corect al UE

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat joi că este dezamăgită de concluziile raportului cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, în condiţiile în care România a dovedit că este un partener loial şi corect al Uniunii Europene.

"Sunt dezamăgită de concluziile raportului Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în condiţiile în care România a dovedit că este un partener loial şi corect al Uniunii Europene. Guvernul a fost în permanenţă în contact cu experţii Comisiei Europene şi a oferit de fiecare dată atât clarificări, cât şi argumente. Din păcate, am constatat că acestea au fost pur şi simplu ignorate. Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare prin care se cere să ignorăm reguli constituţionale şi să acceptăm ceea ce niciun alt stat membru nu ar putea accepta. O astfel de solicitare face imposibil de atins obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în condiţiile în care regulile se schimbă din mers", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a precizat că a citit cu mare atenţie raportul.

"Suntem conştienţi de obiectivele de acolo, dar în acelaşi timp vedem recomandări care vor să ignorăm prevederi legale, instituite prin votul Parlamentului şi validate de Curtea Constituţională, ceea ce reprezintă o atingere adusă suveranităţii şi o încălcare a Tratatului Uniunii Europene. Ca prim-ministru şi fost europarlamentar cer egalitate de tratament pentru ţara mea şi pentru români. Cred într-o Europă unită, o Europă puternică, în care toţi cetăţenii se bucură de respect, dar şi de drepturi egale", a mai afirmat Dăncilă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

5 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…