Dăncilă: Vom aproba prelungirea termenului pentru depunerea declaraţiei unice şi a formularului 230 până la 31 iulie

Dăncilă: Vom aproba prelungirea termenului pentru depunerea declaraţiei unice şi a formularului 230 până la 31 iulie

Guvernul va aproba prelungirea termenului pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit pentru persoanele fizice şi a formularului 230 până la 31 iulie, a anunţat, marţi, premierul Viorica Dăncilă.

"Vom adopta astăzi un act normativ prin care venim în sprijinul contribuabililor persoane fizice şi, totodată, în sprijinul organizaţiilor non-profit. Persoanele fizice care au obligaţia depunerii declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţii sociale şi a plăţii acestora vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi îndeplini obligaţiile. Am prelungit acest termen de la 15 martie 2019 la 31 iulie 2019. Toţi cei care îşi plătesc obligaţiile până la sfârşitul lunii iulie vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale datorate pentru anul trecut", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că, pentru îmbunătăţirea relaţiei contribuabililor cu Administraţia Fiscală, declaraţia se completează şi se depune online, atât prin intermediul spaţiului privat virtual, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

"Totodată, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să doneze 2% sau 3% din impozitul pe venit, dar şi al organizaţiilor neguvernamentale beneficiare care colectează, centralizează şi depun formularul 230, prelungim termenul de depunere a acestui document, tot până la data de 31 iulie 2019", a menţionat premierul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro