Dăncilă: Vreau ca la Ministerul Justiţiei să fie cineva independent care a lucrat alături de magistraţi

Dăncilă: Vreau ca la Ministerul Justiţiei să fie cineva independent care a lucrat alături de magistraţi

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, preşedinte al Partidului Social Democrat, a explicat decizia de a o remania pe Ana Birchall de la Ministerul Justiţiei şi de a o propune pe Dana Gârbovan, precizând că îşi doreşte o persoană care a lucrat alături de magistraţi şi nu este înregimentată politic.

"Bineînţeles că am discutat cu doamna Gârbovan, nu puteam să fac o propunere fără să discut cu domnia sa. Am rugat-o să vină în această funcţie având în vedere experienţa domniei sale şi respectul de care se bucură în domeniul Justiţiei. (...) Vreau ca la Ministerul Justiţiei să fie cineva care cunoaşte foarte bine modul în care lucrează magistraţii, care a lucrat alături de magistraţi, cineva independent şi nu am mai vrut să fie cineva înregimentat politic", a declarat Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Premierul a afirmat că i-a mulţumit Anei Birchall pentru activitatea depusă, într-o discuţie purtată înaintea şedinţei PSD.

Întrebată dacă are informaţii conform cărora Birchall s-ar afla în acest moment la Palatul Cotroceni, Dăncilă a negat, dar a adăugat că este "foarte grav", dacă este adevărat.

"Este membru al PSD şi problemele le rezolvăm în interiorul partidului. I-am explicat doamnei Ana Birchall că vreau să fac această nominalizare la Ministerul Justiţiei pentru că vreau pe cineva din rândul magistraţilor, care nu e înregimentat politic, tocmai pentru a avea certitudinea că există o bună conlucrare şi că vom putea obţine consens pe toate deciziile referitoare la justiţie", a susţinut Viorica Dăncilă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…