Danemarca şi Austria cooperează pentru crearea unui centru pentru solicitanţii de azil respinşi

Danemarca şi Austria cooperează pentru crearea unui centru pentru solicitanţii de azil respinşi

Danemarca poartă discuţii cu Austria pentru a înfiinţa un "centru pilot" în afara Uniunii Europene unde să fie trimişi solicitanţii de azil ale căror cereri au fost respinse, a declarat marţi un membru al cabinetului danez, în cadrul unei comisii parlamentare, relatează dpa.

Inger Stojberg, ministru al Imigraţiei şi Integrării, a fost convocat la comitetul pentru Afaceri Europene care a cerut mai multe informaţii despre planurile menţionate de premierul danez Lars Lokke Rasmussen într-un discurs rostit în luna iunie.

"Pe scurt, înseamnă că trebuie să ne asigurăm că oamenii care nu sunt autorizaţi să stea în Danemarca trebuie să plece", a spus Stojberg, fără a da alte detalii, potrivit agenţiei de presă Ritzau.

"Este o provocare majoră să găsim o ţară în care să fie înfiinţat un astfel de centru", a spus ea, adăugând că centrul nu va fi înfiinţat anul acesta.

Guvernul minoritar de centru-dreapta al premierului Rasmussen a adoptat o atitudine dură faţă de problema migraţiei.

Social-democraţii din opoziţie au declarat că vor solicita mai multe informaţii de la guvern cu privire la aceste planuri, poate în cadrul unei sesiuni cu uşile închise, notează Ritzau.AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, editor: Mariana Ionescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?