Danileţ spune că Toader poate încălca legea, în anumite condiţii, prin publicarea raportului IJ cu privire la Kovesi

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru în CSM, afirmă că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, poate, în anumite condiţii, încălca legea şi influenţa Consiliul Superior al Magistraturii odată cu publicarea acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"În calitate de fost membru CSM, spun în mod ferm: Ministrul nu poate publica documente din dosarul disciplinar vizând un magistrat, cât timp acesta nu este soluţionat definitiv şi datele cu caracter personal, inclusiv numele şi prenumele, nu sunt anonimizate! (...) Publicarea unui document din dosarul disciplinar al unui magistrat aflat în curs de soluţionare încalcă principiul separaţiei puterilor din stat - ministrul influenţează CSM, organ din cadrul autorităţii judiciare; încalcă dreptul la proces echitabil al magistratului - ministrul încalcă prezumţia de nevinovăţie a celui cercetat; încalcă legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal - dacă nu sunt eliminate asemenea date; şi poate constitui în anumite condiţii chiar infracţiunea prevăzută de articolul 304 Codul penal", arată Cristi Danileţ, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fostul membru CSM subliniază că afirmaţiile sale sunt susţinute şi de lista de documente de interes public de pe site-ul Inspecţiei Judiciare, ''care prevede în mod expres că acţiunile disciplinare sunt publice numai după rămânerea definitivă a soluţiei CSM''.

Reacţia lui Danileţ vine după ce Ministerul Justiţiei a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituţiei, raportul privind activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Pe lângă raport, Ministerul Justiţiei a publicat şi 11 anexe care conţin: rapoarte ale Inspecţiei Judiciare, decizii ale Curţii Constituţionale, un aviz şi un raport al Comisiei de la Veneţia, comunicate de la Inspecţia Judiciară, un raport de activitate pe anul 2006 al Ministerului Public şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar