David Popovici explică secretul succesului. „Dacă nu doare, înseamnă că ai făcut ceva greșit”

David Popovici explică secretul succesului. „Dacă nu doare, înseamnă că ai făcut ceva greșit”

David Popovici a câștigat în weekend două medalii de aur la Cupei României, în proba de 100 de metri liber și în cea de fluture, pe aceeași distanță. Competiția de la Otopeni a fost privită de înotătorul român ca pe un antrenament, după cum a mărturisit după victoria din proba sa favorită.

David Popovici muncește pe brânci pentru rezultatele sale excepționale. Foto Sportpictures

„A fost o cursă OK, potrivită stadiului în care ne aflăm. Nu aveam absolut nicio așteptare. Sunt mulțumit că am coborât sub 48 de secunde. În curând, dacă nu mă înșel, o să obțin cele mai multe curse de 100m încheiate în mai puțin de 48 de secunde. Le adun acolo. Singurul target era să înot cât de repede pot. Atât de repede am putut în după-amiaza asta, e perfect, e OK”, a declarat David Popovici.

El va participa la Trofeo Sette Colli (23-25 iunie), la Roma, în cel mai vechi concurs de înot, și Campionatele Mondiale din Japonia (14-30 iulie), unde își va apăra titlurile la 100m și 200m liber. ”Mă reîntorc la Roma pentru un concurs important. Abia aștept, pentru că am amintiri frumoase. O să intru la 100m și 200m liber sigur. Acolo am așteptări un pic mai ridicate. Am doar două concursuri importante vara aceasta, la Roma și, mai ales, Mondialele.

Lucrurile bune se întâmplă când aștepți mai puțin

Cupa României a fost numai de verificare. La Roma va fi tot de verificare, plus încă un pic mai mult efort. Nu mă gândesc la un record mondial, nici când l-am făcut pe acela nu m-am gândit. Ideea e să fii consecvent, să ai răbdare, să lucrezi la detalii în fiecare zi și, când te aștepți mai puțin, se va întâmpla”, a detaliat David Popovici.

Deși la prima vedere pare că înoată degajat, campionul român mărturisește că așa se vede doar din afară. De fapt, efortul își spune de fiecare dată cuvântul: „Fiecare cursă doare. Dacă nu doare, ai făcut ceva greșit. Vă spun ce fac după concursuri. Mă duc și înot aproximativ 1.000 de metri.

Bine, asta după ce mă duc puțin și la copiii care mă așteaptă pentru poze. Poate stretching, poate și masaj. Și încerc să mănânc și să dorm cât mai bine. Cred că partea cu pozele e mai obositoare. Dar, atunci când sunt copii, parcă nu e atât de obositor. Și pentru ei fac ceea ce fac”, a încheiat David Popovici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

2 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

3 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

4 Rusia, oameni buni...

5 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei