David Popovici se inspiră de la un colos al sportului: Mulți români nici n-au auzit de el VIDEO

David Popovici se inspiră de la un colos al sportului: Mulți români nici n-au auzit de el VIDEO

În ultimii mulți ani, România a avut un număr mare de sportivi talentați cărora, din păcate, le-a lipsit educația. Atât sportivă, cât și cea care ține de cei 7 ani de acasă. Și, pe fondul acestei situații, și decăderea sportivă pentru acești oameni a fost accelerată. Din fericire, la ce se vede până acum în cazul lui David Popovici, acest risc e minim. Pentru că înotătorul de 18 ani dă dovadă de o maturitate ieșită din comun pentru vârsta sa.

Pe lângă educația primită acasă, care îi influențează acum și cariera sportivă și despre care a vorbit chiar el, David a știut să-și aleagă foarte bine și sursele de inspirație din sport. Dovadă că acum, când a fost întrebat cine e preferatul său, a pomenit de un atlet colosal. Despre care, din păcate, au auzit foarte puțini oameni în România.

Un sportiv pe care îl apreciez foarte tare, în afara înotului, e Eliud Kipchoge, un maratonist, un sportiv căruia îi admir foarte mult disciplina şi stilul de viaţă. M-am uitat la mai multe interviuri cu el şi mi se pare un om de la care am avea foarte mult de învăţat, absolut oricine. Deţine recordul mondial la maraton, e singurul om care a coborât vreodată sub două ore la un maraton, un atlet extraordinar“, a explicat Popovici.

Eliud Kipchoge

Eliud Kipchoge

Povestea vieții lui Kipchoge și o realizare fabuloasă

David are dreptate în ce spune! Eliud Kipchoge (38 de ani), născut în Kenya, e considerat cel mai bun maratonist al tuturor timpurilor. Campion olimpic, la Tokyo, în 2021, Kipchoge a reușit, în octombrie 2019, o performanță fabuloasă, care nu poate fi înțeleasă decât de cei care au alergat măcar la nivel de amatori: terminarea unui maraton în sub 2 ore. După o oră, 59 de minute și 40 de secunde, mai precis.

Această cursă fantastică și cifrele sale au fost oferite de Adevărul, la vremea respectivă, deși evenimentul a fost mult prea puțin mediatizat în România. De asemenea, Adevărul a prezentat, încă din 2018, povestea vieții lui Eliud Kipchoge, care poate fi citită aici.

VEZI FINALUL CURSEI ÎN CARE KIPCHOGE TERMINĂ MARATONUL ÎN SUB 2 ORE

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...