De ce a fost declarat Cristian Rizea indezirabil în Moldova: „Desfășoară acțiuni spre schimbarea prin violență a regimului“

De ce a fost declarat Cristian Rizea indezirabil în Moldova: „Desfășoară acțiuni spre schimbarea prin violență a regimului“

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost declarat indezirabil în Republica Moldova și extrădat de autoritățile de la Chișinău.

Cristian Rizea FOTO Ionuț Mureșan

Într-un document al Ministerului moldovean de Interne consultat de G4Media , fostul deputat este acuzat că „pregătește și desfășoară acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional“.

Mai mult de atâta, Rizea, susține Inspectoratul General pentru Migrație, ar fi „subminat și suprimat“ suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării și ar fi desfășurat „activități cu elemente de factură criminală“ și „acțiuni calificate ca pericol deosebit pentru securitatea statului“.

Fostului deputat extrădat în România i se interzice să mai intre în Moldova timp de 15 ani.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea , condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor a fost declarat de către Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) din Republica Moldova, persoană indezirabilă pe teritoriul republicii pe un termen de 15 ani.

Prin urmare, acesta a fost extrădat către România, joi, 27 aprilie. Ministrul Afacerilor Interne a explicat că în cazul fostului politician s-a așteptat decizia autorităților din Republica Moldova. Bode a explicat că Poliția de Frontieră și Poliția Română au procedat la preluarea lui Cristian Rizea și transferul acestuia către o unitate de penitenciar din România: „Alte obligaţii şi alte responsabilităţi nu aveam, acestea sunt obligaţiile legale de care noi ne-am achitat”.

Rizea a avut două mandate de deputat , 2008-2012 și 2012-2016. În 2016 acesta chiar a cochetat cu ideea candidaturii la Primăria Sectorului 5, instituție care era exact în perioada de tranziție de după arestarea lui Marian Vanghelie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante