De ce sunt românii tot mai epuizați fizic și psihic. Cauzele și efectele, explicate de un psiholog clinician

De ce sunt românii tot mai epuizați fizic și psihic. Cauzele și efectele, explicate de un psiholog clinician

Românii sunt tot mai epuizaţi, susţin psihologii, iar cauzele sunt multiple. Printre acestea, mai spun specialiştii, se numără şi locuri de muncă extenunante, care nu pot asigura un trai decent.

Oboseală SURSĂ FOTO Shutterstock

Astfel, în ultimii ani, foarte multe persoane au început să se confrunte cu diverse probleme de sănătate, dezvoltate mai ales din cauza stresului.

Românii, extenuaţi şi cu nervii la pământ

Conform psihologilor, foarte mulţi români se confruntă cu grija zilei de mâine , iar acest lucru începe să fie resimţit tot mai mult, având efecte negative asupra sănătăţii. Astfel, există foarte multe persoane care muncesc până la epuizare, dar chiar şi aşa câştigurile lunare nu sunt suficiente pentru a asigura un trai decent. Orele suplimentare au devenit o obişnuinţă în rândul românilor, iar concediile sunt, pentru unele persoane, inexistente.

,,În ultimii ani, numărul persoanelor care ajung la psiholog din cauza locului de muncă a crescut considerabil. Orele suplimentare, presiunea financiară, traiul dificil, toate aceste lucruri pot conduce la adevărate probleme. Astfel, anxietatea şi depresia sunt doar doi dintre factorii care pot apărea, cu timpul. Este important să ştim că aceşti doi factori pot fi cu adevărat distructivi și că, în momentul în care ne confruntăm cu astfel de probleme, trebuie să apelăm la ajutorul specialiştilor", a precizat Andreea Coman, psiholog clinician.

Munca fără plăcere, un obicei printre români

Psihologii mai susţin că există foarte multe persoane care sunt nevoite să lucreze în locuri care nu sunt pe placul lor. Astfel, foarte mulţi români ajung să îşi sacrifice starea de bine pentru un salariu mai mare care, cu timpul, se dovedeşte a fi insuficient.

,,Există şi persoane care câștigă salarii bune, dar care îşi sacrifică timpul, energia şi plăcerea de a merge la job pentru acest lucru. Nici aceste persoane nu sunt scutite de anxietate sau drepresie. Totodată, un loc de muncă care nu îți face plăcere poate să te consume foarte mult, în timp. Dar, cu toate că oamenii cunosc aceste lucruri, aleg să sacrifice tot ce este important pentru un salariu mai bun, pentru ca familia să nu simtă neajunsuri. Cei care se confruntă cu o astfel de situaţie aduc, de multe ori, problemele de la serviciu acasă. Sfătuim toate aceste persoane să apeleze la ajutorul psihologilor sau măcar să identifice, împreună cu familia şi prietenii, activităţi prin care se pot deconecta de la stresul zilnic", a mai spus psihologul clinician.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat