De citit!

De citit!

Reportajeisback : „Hai sa înceapă odata nebunia de 2022. Pentru ca 2022 va fi un an nebun. Vine valul 5 cu Omicron, inflație la cer, cade bursa, cad și imobiliarele, zburleli și circ NATO - Rusia și SUA-China, circ și proteste pe la noi și multe, multe oportunități.
Sa înceapă distracția ca nu pe mine ma lovește ci pe toți ăștia umflați cu pompa cu banii făcuți din combinații sau corupție, pe toti smecherii și lipitorile pe bugetul statului.
Crizele sunt bune. Sunt minunate. Crizele curăța averile false nemuncite pentru ca e ușor sa faci bani pe val dar e greu sa ii păstrezi.
Sunt prea multi habarnisti care au făcut sute de mii sau milioane din bule speculative fără sa înțeleagă o balanta contabila sau principii de baza ale economiei. Mi s-au ținut prea des teorii despre bursa, despre crypto, imobiliare de către oameni care nu au avut un angajat in viata lor dar au fost brusc loviți de har și viziune.
Am stat zilele astea de vorba cu un fost agent de vânzări care a făcut câteva milioane, poate zeci de milioane din crypto. Nu știa și nu înțelegea absolut nimic legat de crypto sau economie. Doar a cumpărat cât de mult crypto a putut bazat pe lăcomie exact cum făceau aia pe vremea Caritas când își vindeau apartamentele sa devina "investitori".
Tot mai mult am impresia ca trăim un mare Caritas pe bursa, în imobiliare și în crypto. Chestia asta nu are cum sa mai tina. Tien de prea mulți ani. Efectiv nu are cum. E prea fake, e prea anti logica.
Banii, valoarea nu pot sta pe nimic. Nu are logica și sens. Când o simpla companie de telefoane are valoarea la bursa mai mare ca tot PIB-ul Franței plus Italiei cumulat fără sa inventeze nimic 10 ani (vezi Apple observatie via Cristian Sima), când eu muncesc cu angajați, firme, salarii ca să scot 15% profit pe an și unul scoate același profit din trei combinații cu terenuri și creșterea prețului la imobiliare ceva nu se potrivește.
Oi fi eu un prost rămas în urma vremurilor cu cei 15% profit anual al meu jenant pe lângă cel 1000% făcuți de băieții destepti cu bani virtuali. Am ajuns sa primesc sfaturi online și sa fiu privit cu mila de tot felul de băieți aroganti pe care ieri nu i-aș fi angajat nici măcar ca șefi de echipa
"uite-l ba și pe asta săracu. Se chinuie, muncește de dimineață până seara. Săracu' ce prost e. Nu a inteles cum se fac banii cu un laptop la cafeneaua din centru"
Cum dracu am pierdut eu trenul asta și nu am înțeles ca de fapt nu trebuie sa mai muncesc ci doar sa închid toate firmele și sa cumpăr metri cubi de aer între 4 pereți strâmbi, monede virtuale fără nimic în spate, acțiuni cu PER de peste 60 și toate astea vor creste la nesfarsit. Sunt eu în urma vremurilor cu stilul meu clasic de business cu angajați, investiții, producție, producție soft, retail, export și or fi descoperit niște băieți cu școala cât am eu vacanta gaura la covrig.
Da, felul în care faci bani nu are importanta. Bravo ție dacă te duce mintea sa ii faci din specula. Dar parca când aproape toate averile recente s-au făcut din combinații, specula ceva e profund greșit. Eu la asta ma refer. Trăim într-o lume cu curu'n sus în care prostii sunt la vârful statelor, în care munca, inteligenta și stiinta sunt anulate de smecheri, speculanți și oportuniști. Și asta în toată lumea.
Cat credeți ca mai poate tine asta?
De aceea aștept criza. Și credeți-mă ca nu ați mai văzut asa criza cum va veni. Vor încerca să o amâne, vor face tot felul de acrobații financiare băncile centrale și guvernele dar în cele din urma tot acolo ajungem. Voi contribui și eu cât pot la criza având grija sa ma optimizez fiscal cât de mult și sa plătesc taxe spre zero. Hai sa înceapă distracția.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”