Decizia familiei lui Michael Schumacher după interviul-fake cu fostul campion mondial. Ce îi așteaptă pe jurnaliștii germani

Decizia familiei lui Michael Schumacher după interviul-fake cu fostul campion mondial. Ce îi așteaptă pe jurnaliștii germani

Familia lui Michael Schumacher va depune plângere în justiție împotriva revistei germane Die Aktuelle, care a publicat un fals interviu cu legendarul pilot de Formula 1, realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale, a indicat joi o purtătoare de cuvânt, transmite AFP.

Publicaţia s-a lăudat că a obţinut un interviu cu Michael Schumacher, primul după ce acesta a suferit un grav traumatism cranian în urma unui accident la schi care a avut loc la sfârşitul anului 2013 în Alpii francezi. Miercuri, revista, care este specializată în ştiri despre vedete şi este deţinută de grupul german Funke, a publicat "interviul" şi a dezvăluit, spre finalul materialului, că acesta a fost generat de inteligenţa artificială.

Michael Schumacher nu a mai fost văzut de public după accidentul petrecut la schi. Foto EPA EFE

Articolul includea citate atribuite lui Schumacher care se refereau la viaţa sa de familie după accident şi starea sa de sănătate. Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher, a declarat că aceasta intenţionează să se adreseze justiţiei în legătură cu interviul, confirmând o informaţie de la televiziune americană ESPN. În aceste cazuri, publicațiile din străinătate care intră cu picioarele în intimitatea vedetelor plătesc de obicei sume de milioane de euro.

Familia lui Michael Schumacher apără cu înverșunare intimitatea fostului campion mondial de Formula 1, în vârstă de 54 de ani, care nu a mai fost văzut în public de la accidentul său. De atunci, nu a fost disponibilă aproape nicio informaţie despre starea lui de sănătate.

Corinna Schumacher a avut grijă de soțul ei după accident. Foto Getty images

Corinna Schumacher a avut grijă de soțul ei după accident. Foto Getty images

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, cu şapte coroane, la egalitate cu Lewis Hamilton. Germanul s-a trezit din comă la şase luni după accident. De la clinica unde era internat a fost transferat la un centru de reabilitare din Lausanne (Elveţia) şi de acolo la cabana familiei din Gland, amenajată pentru a-i oferi îngrijirile de care are nevoie. El se mai afla aici când un documentar intitulat ''Schumacher'' a avut premiera pe Netflix în toamna lui 2021.

"'Ce este privat este privat', aşa cum a spus el întotdeauna. Michael ne-a protejat întotdeauna, iar acum noi îl protejăm pe Michael", a declarat în acest documentar soţia sa , Corinna Schumacher.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”