Decizie NEAŞTEPTATĂ a CNA în privinţa PRO TV! Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp

Decizie NEAŞTEPTATĂ a CNA în privinţa PRO TV! Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să someze public Pro TV şi să atenţioneze Kanal D pentru încadrarea greşită a unor filme care au conţinut scene violente sau cu conotaţie sexuală.

CNA a somat public Pro TV şi a atenţionat Kanal D din cauza încadrării filmelor

Pro TV a fost somat de CNA din cauza încadrării greşite a filmelor "Nina’ s Heavently Delights/ Ingredientele dragostei", "Solomon Kane" şi "The Mechanic/ Mecanicul", iar Kanal D, pentru "End of the Street/ O casă la capătul străzii".

Pro TV a difuzat pe 31 ianuarie, în intervalul orar 11:02 - 12:55, comedia "Nina’s Heavenly Delights/ Ingredientele dragostei", cu semn de avertizare "AP", în ciuda faptului că filmul conţine unele scene şi dialoguri cu conotaţie sexuală şi limbaj licenţios.

De asemenea, în alte ţări filmul este interzis minorilor sub 12 sau sub 13 ani.

Filmul "Solomon Kane" a fost difuzat de Pro TV pe 1 februarie, de la ora 20.30, cu încadrare "12", fiind specificat faptul că programul conţine scene de violenţă fizică şi limbaj licenţios.

Conform CNA, există o neconcordanţă între conţinutul filmului şi ora la care a fost difuzat. Pelicula conţine multe scene detaliate de violenţă fizică, scene cu întruchipări ale răului (oameni posedaţi, vrăjitori, oameni spânzuraţi) şi efecte sonore înfricoşătoare, corpuri mutilate.

Potrivit site-ului imdb.com, acest film este difuzat cu încadrare "18" în Columbia, "12" în Spania, "16" în Germania.

Totodată, filmul "The Mechanic/ Mecanicul", care a fost difuzat pe 5 februarie, de la ora 20:30, cu semn de avertizare "12", conţine scene de violenţă, scene cu conotaţie sexuală, nuditate, limbaj injurios şi licenţios.

Filmul a fost încadrat 15 conform site-ului bbc.co.uk, iar potrivit imdb.com, în Franţa se difuzează cu încadrarea "12", în Germania - "18".

În cadrul discutării aceluiaşi punct de pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, CNA a decis să trimită o scrisoare de atenţionare televiziunii Kanal D din cauza lungmetrajului "House at the End of the Street/ O casă la capătul străzii", un thriller difuzat cu semn de avertizare 12.

Kanal D a difuzat pe 1 ianuarie, de la ora 22:00, filmul "House at the End of the Street/ O casă la capătul străzii", încadrat cu "12" şi precizând principalul motiv de restricţionare a vizionării programului. Filmul conţine scene de violenţă, scene şi limbaj cu conotaţie sexuală, limbaj injurios sau licenţios.

În alte ţări încadrarea acestui film este între "12" (Franţa, Islanda) şi "16" (Germania, Argentina, Portugalia).

Deciziile de somare a televiziunii Pro TV şi de atenţionare a televiziunii Kanal D au fost luate cu opt voturi pentru (Valentin Jucan, Lorand Turos, Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, Călin Cristea) şi un vot împotrivă (Dorina Rusu).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale