Declarația lui Trump despre germanii 'răi' a fost 'o problemă de traducere', explică Juncker

Declarația lui Trump despre germanii 'răi' a fost 'o problemă de traducere', explică Juncker

Șarja președintelui american Donald Trump împotriva politicii comerciale a germanilor 'răi', despre care a scris săptămânalul Der Spiegel, nu a fost 'agresivă', a dat asigurări vineri șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, explicând că a fost vorba despre 'o problemă de traducere', transmite AFP.

'Nu vreau să comentez, dar trebuie să comentez', s-a amuzat Juncker, întrebat în legătură cu declarația președintelui american, la conferința de presă premergătoare summitului G7 de la Taormina, în Sicilia.

'Nu este adevărat că președintele (Trump) a avut o abordare agresivă. Este o problemă de traducere. Nu a spus că germanii se comportă rău, a spus că există o problemă. Nu a fost agresiv', a explicat Juncker, precizând că întâlnirea cu liderul american a fost 'deschisă și constructivă'.

Conform săptămânalului german Der Spiegel, Trump ar fi declarat joi, în timpul întâlnirii de la Bruxelles cu Juncker și cu alți responsabili europeni: 'Germanii sunt răi, foarte răi'.

'Priviți milioanele de mașini pe care le vând în Statele Unite. Vom opri asta', ar fi declarat Trump, conform unor 'participanți la întrevedere' citați de publicație.

În ce-l privește, președintele Consiliului European, Donald Tusk, prezent și el la întâlnirea de la Bruxelles, a declarat că nu dorește 'să participe la această cultură a scurgerilor' de informații către presă.

'Cred că astăzi diplomația are nevoie de instalatori profesioniști mai degrabă decât de diplomați indiscreți', a punctat Tusk în aceeași conferință de presă.

Nici cancelaria de la Berlin și nici Casa Albă nu au comentat până acum afirmațiile din Der Spiegel.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…