Demisionarul de ieri, premierul de mâine? O săptămână a trecut, mai sunt încă două până la căderea Guvernului Dăncilă.

Demisionarul de ieri, premierul de mâine? O săptămână a trecut, mai sunt încă două până la căderea Guvernului Dăncilă.

O săptămână a trecut, mai sunt încă două până la căderea Guvernului Dăncilă. Demisionarul de ieri, premierul de mâine? Demisia lui Victor Negrescu din guvern este cel mai solid indiciu ca zilele Cabinetului Dancila sunt numarate. Niciun pesedist nu pleaca de langa ciolan pana nu este sigur ca va urma un ciolan si mai gras, scrie jurnalistul Ovidiu Albu pe  Aktual24.ro .

La sfarsitul lunii octombrie a aparut primul indiciu concret ca durata de viata a Cabinetul Dancila are limita catre finalul lunii noiembrie. Liderii PNL au sugerat atunci ca motiunea de cenzura va fi depusa cel mai probabil dupa a treia saptamana a lui noiembrie, ei solicitand ca in aceasta perioada niciun parlamentar al partidului sa nu plece din Bucuresti. Orban a declarat de mai multe ori ca nu va depune motiunea de cenzura pana nu va fi sigur ca aceasta va trece. Un nou esec ar echivala cu o sinucidere politica, mai ales ca asteptarile si presiunile din partea societatii sunt uriase.

Orban pare sa fi obtinut sprijinul gruparii pucistilor din PSD, care stiu ca toti vor impartasi soarta lui Adrian Tutuianu daca nu vor scapa cat mai curand de tartorul din fruntea partidului.

Cu fiecare zi care trece devine din ce in ce mai clar ca entitatea care guverneaza acum Romania nu mai este nici macar PSD ci o grupare de indivizi care sunt tinuti laolalta doar de beneficiile oferite de Liviu Dragnea. Nici macar nu sunt pesedisti, asa cum ii stia lumea de pe vremea lui Nastase sau Ponta, ci traseisti galagiosi proveniti din PRM, infractori disperati dupa amnistie si fruntasii tribului din Teleorman. Aceasta grupare pestilentiala deja a stat prea mult in fruntea natiunii, in conditiile in care membrii ei nu s-ar fi calificat nici macar ca administratori ai unei gropi de gunoi. Ea se vede acum cu atat mai limpede cu cat tot ce mai insemna adevaratul PSD s-a retras sau a fost exclus.

Demisia lui Victor Negrescu este semnul ca se pregateste deja coliva pentru guvernarea Dragnea-Dancila. Cine cunoaste cat de  cat psihologia pesedista stie ca niciun politruc din acest partid nu pleaca de la putere decat daca stie ca va avea ceva mai bun de castigat. Trebuie reamintit ca Negrescu a renuntat la super-profitabila si relaxanta functie de europarlamentar pentru a veni ministru in cabinetul lui Dragnea. Acum, dupa numai un an si cateva luni, alege sa paraseasca aceasta functie indreptandu-se teoretic spre nimic. Sa fim seriosi, niciun principiu din univers si niciun orgoliu pamantesc, motive invocate de obicei pentru demisie, nu-l vor determina pe un pesedist sa renunte la o pozitie foarte buna daca nu stie ca va urma una si mai buna.

Iar Negrescu stie ca Dancila a lui Dragnea mai are in jur de doua saptamani de stat in fruntea guvernului. Deja este tot mai limpede ca cine ramane acum alaturi de Dragnea, moare cu Dragnea. Asa ca n-ar trebui sa mire pe nimeni daca in viitorul nou guvern, Negrescu va reveni pe o pozitie si mai inalta, poate chiar cea de premier. Contextul ii este foarte favorabil, mai ales ca el s-a ocupat de pregatirea preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului UE, cea mai importanta misiune pe care guvernul o va avea de indeplinit in prima jumatate a anului viitor.

Pare un scenariu hazardat? Iata ce scrie chiar presa pesedista cea bine informata: „Numele lui Victor Negrescu a fost vehiculat deseori pentru functia de prim ministru datorita faptului ca este cunoscut a fi puternic sustinut in Partidul Social Democrat si mai ales la nivelul Partidului Socialistilor Europeni dar si pentru capacitatea sa de a genera majoritati politice”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale