Denunț la Parchet împotriva ministrului Justiției, depus de un sindicat din penitenciare

Denunț la Parchet împotriva ministrului Justiției, depus de un sindicat din penitenciare

Sindicatul Danubius - Drobeta (penitenciare) a depus, vineri, la Parchetul General, un denunț împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună, pentru infracțiunea de fals în declarații în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Danubius remis AGERPRES, sindicaliștii o reclamă pe Raluca Prună la Parchet în legătură cu declarația făcută de aceasta la o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii, în care a recunoscut că a mințit la CEDO cu privire la faptul că România avea asigurat un buget de aproape un miliard de euro pentru construirea a șapte penitenciare.

"Astăzi, 21 octombrie 2016, am transmis către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un denunț împotriva doamnei Raluca Alexandra Prună, ministru al Justiției, pentru infracțiunea de fals în declarații în formă continuată în legătură o organizație internațională la care România este parte. Apreciem că fapta ministrului Justiției, Raluca Alexandra Prună, dincolo de caracterul reprobabil și imoral, îmbracă un caracter penal, că aceste declarații implică dezinformarea voită în contextul unui angajament al României față de Curtea Europeana a Drepturilor Omului și că este de natură a produce consecințe juridice, scopul afirmației mincinoase fiind evitarea unei posibile sancțiuni", se arată în comunicatul Sindicatului Danubius.

Sindicaliștii consideră că faptele ministrului Justiției intră sub incidența art.236 Cod penal privind falsul în declarații și art.328 Cod penal privind infracțiuni de fals comise în legătură cu o organizație internațională.

Pe 6 octombrie, Raluca Prună a declarat într-o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii de joi că a mințit la CEDO când a spus că a fost asigurat un buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane de euro, banii nefiind prevăzuți în buget, ci doar pe hârtie.

"Știți cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus și am mințit la CEDO — și spun bine mințit la CEDO — că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român... Deci, eu am mințit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niște bune intenții, pentru că în realitate în buget noi nu aveam acești bani", susținea atunci Raluca Prună.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...