Departamentul de Stat a luat act de rapoartele privind redistribuirea MiG-31I cu rachete Kinzhal

Departamentul de Stat a luat act de rapoartele privind redistribuirea MiG-31I cu rachete Kinzhal

Statele Unite au luat notă de rapoartele privind redistribuirea a trei aeronave ruseşti MiG-31I înarmate cu rachete hipersonice Kinzhal pe aerodromul Chkalovsk din regiunea Kaliningrad, dar nu consideră NATO o ameninţare pentru Rusia, fapt care ar necesita descurajare strategică suplimentară. Acest lucru a fost declarat joi la un briefing regulat de către şeful serviciului de presă al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Am văzut anunţul Federaţiei Ruse despre redistribuirea forţelor lor”, a spus el. "Ei, desigur, au prezentat-o ​​ca o chestiune de apărare şi descurajare. Aceasta, desigur, este un nonsens: Rusia nu este ameninţată de NATO", a argumentat Price.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a adăugat că „motivul unei preocupări mai ample” a Statelor Unite, precum şi măsurile pe care Washington le-a luat recent „pentru a-şi consolida <...> politica de apărare şi descurajare, precum şi politica de apărare şi descurajare a partenerilor din Europa şi, în mod colectiv, a NATO” este conducerea de către Rusia a unei operaţiuni militare speciale în Ucraina.

Joi, Ministerul rus al Apărării a anunţat că trei avioane MiG-31I cu rachete hipersonice Kinzhal au fost mutate pe aerodromul Chkalovsk din regiunea Kaliningrad, ca parte a măsurilor strategice suplimentare de descurajare.

„Kinzhal” este cel mai recent complex rusesc cu rachete aerobalistice hipersonice. Interceptoarele de luptă MiG-31K şi MiG-31I au fost alese ca purtător pentru complex. Racheta Kinzhal are vizibilitate radar redusă şi manevrabilitate ridicată şi este concepută pentru a distruge ţinte terestre şi maritime. Viteza rachetei este de 10 ori viteza sunetului, intervalul de distrugere este de peste 2 mii de km. Manevrele pe toate secţiunile traiectoriei, îi permit să depăşească toate sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă. Complexul este echipat cu focoase convenţionale şi nucleare. Masa focosului este de 500 kg.

Complexele Kinzhal se află în serviciu experimental de luptă în Forţele Armate RF din decembrie 2017. Oficial, prima utilizare în luptă a acestor rachete a avut loc pe 18 martie 2022, în timpul unei operaţiuni militare în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia