Deputatul britanic ucis: Suspectul reţinut de poliţie, inculpat pentru crimă şi plănuirea de acte teroriste

Deputatul britanic ucis: Suspectul reţinut de poliţie, inculpat pentru crimă şi plănuirea de acte teroriste

Suspectul arestat după moartea deputatului britanic David Amess, înjunghiat în timpul unei audienţe, a fost inculpat pentru crimă şi plănuirea unor acte teroriste, au anunţat joi poliţia şi parchetul, relatează AFP.

Ali Harbi Ali, un britanic originar din Somalia în vârstă de 25 de ani, urmează să fie prezentat joi în faţa unui judecător, la Londra.

"Vom prezenta Curţii faptul că această crimă are o conexiune teroristă, mai precis motivaţii atât religioase, cât şi ideologice", a precizat Nick Price, şeful diviziei antiteroriste a parchetului, într-un comunicat.

Poliţia a evocat deja "o motivaţie potenţial legată de extremismul islamist".

David Amess, deputat conservator de 69 de ani şi tată a cinci copii, a fost ucis cu lovituri de cuţit vineri, în timp ce discuta cu alegătorii din circumscripţie într-o biserică metodistă din Leigh-on-Sea, la circa 60 km est de Londra. Suspectul, care potrivit media britanice participase la un program de combatere a radicalizării, a fost arestat la faţa locului.

Această dramă a bulversat ţara, reamintind de trauma provocată de asasinarea deputatei laburiste Jo Cox în iunie 2016 de către un extremist de dreapta şi a determinat apeluri la întărirea securităţii aleşilor, notează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 Așa o fi?

4 O dare în gât profi...

5 E încercuită / Cum sunt poziţionate efectivele ruseşti la granița Ucrainei