Deputatul USR Emanuel Ungureanu sesizează ANI cu privire la declarațiile de avere ale lui Liviu Dragnea

Deputatul USR Emanuel Ungureanu sesizează ANI cu privire la declarațiile de avere ale lui Liviu Dragnea

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat, miercuri, Agenția Națională de Integritate cu privire la declarațiile de avere ale președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

"Sesizarea a fost depusă ca urmare a investigațiilor jurnalistice din ultima perioadă care au scos la iveală că Liviu Dragnea, al treilea om în statul român, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regăsește în niciuna din declarațiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor în care a ocupat funcții de înaltă demnitate publică. Simpla suspiciune ce planează asupra unui înalt demnitar al statului român poate provoca daune considerabile asupra instituțiilor pe care acesta le reprezintă", se arată într-un comunicat al USR remis miercuri AGERPRES.

În comunicat se arată că, din investigațiile jurnalistice, rezultă faptul că una dintre proprietățile "care nu ar fi procurate din veniturile legale realizate de Liviu Dragnea în calitate de șef al unor instituții publice se află în municipiul Alexandria.

"Pe terenul de peste 7.000 de metri pătrați din centrul orașului este construită o vilă enormă, o piscină de dimensiuni considerabile și un teren de tenis. Terenul și facilitățile de pe el nu apar în declarațiile de avere și interese ale domnului Liviu Dragnea, motiv pentru care ar trebui să fie clarificată de către Agenție proveniența resurselor din care acesta a achiziționat terenul și imobilul împreună cu anexele", se precizează în comunicatul USR.

La rândul său, deputatul USR Emanuel Ungureanu este de părere că veniturile lui Liviu Dragnea "nu îi permit stilul de viață pe care îl duce".

"Înțelegem din presă că domnul Liviu Dragnea este pasionat de vacanțe exotice, mai ales în Brazilia. E limpede că salariile domniei sale obținute ca angajat al unor instituții publice nu îi permit stilul de viață pe care îl duce și cred că este de datoria Agenției Naționale de Integritate să clarifice dacă între averea dobândită pe parcursul exercitării funcției și veniturile realizate în aceeași perioadă există o diferență vădită, care nu poate fi justificată', a arătat Emanuel Ungureanu, conform comunicatului USR.

Acesta mai amintește că tot din investigațiile presei reiese și o implicare a lui Liviu Dragnea în societatea comercială TelDrum, "o fostă regie autonomă aflată în proprietatea Consiliului Județean Teleorman în perioada în care Liviu Dragnea era președinte al acestei instituții".

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a mai depus la începutul lunii iulie o sesizare către procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, prin care cere o investigație care să lămurească afacerile președintelui Camerei Deputaților, ca urmare a dezvăluirilor Rise Project.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

2 Așa o fi?

3 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…