Detalii ale noului acord al UE pentru Marea Britanie (Reuters)

Detalii ale noului acord al UE pentru Marea Britanie (Reuters)

Agenția Reuters prezintă detaliile cheie ale noului acord al UE pentru Marea Britanie obținut vineri la Bruxelles:

MODIFICAREA TRATATULUI 

Două elemente ale pachetului trebuie să fie consacrate în viitoarele amendamente ale tratatului UE: o scutire specială pentru Marea Britanie de integrări politice ulterioare în cadrul unei "uniuni tot mai strânse", precum și elemente ale unui acord pentru a asigura un tratament echitabil al înțelegerilor financiare și economice între zona euro și statele UE non-euro.
   
BENEFICII SOCIALE PENTRU LUCRĂTORI
Marea Britanie va avea dreptul de a refuza beneficiile sociale pentru lucrătorii noi veniți din alte state UE în primii lor patru ani în țară; va fi în măsură să aplice această "frână de urgență" pentru noii sosiți în timpul unei perioade de șapte ani.
   
BENEFICII PENTRU COPII
Un sistem de indexare la nivelul UE afectând plățile beneficiilor pentru copii către lucrătorii ai căror copii trăiesc într-un alt stat UE intră în vigoare imediat pentru noii solicitanți și pentru toți solicitanții de la 1 ianuarie 2020. Sistemul va permite guvernului să indexeze nivelul plăților efectuate pentru copiii ce trăiesc într-un alt stat membru la costul de trai de acolo și nivelul beneficiilor pentru copii de acolo.
   
EURO
Proiectul subliniază necesitatea unei "condiții echitabile" în reglementarea financiară și bancară. El acordă Marii Britanii dreptul de a supraveghea instituțiile și piețele financiare pentru a păstra stabilitatea financiară. Acest lucru "nu aduce atingere" competențelor existente ale Uniunii Europene de a acționa pentru a proteja stabilitatea financiară, precizează Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Foarte interesante amănunte!

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk