Dezvăluire. Dragnea i-a oferit lui Lăzăroiu postul de Avocat al Poporului! Culmea minciunii, Lăzăroiu a acuzat aceeași „boală” ca Dragnea!

Dezvăluire. Dragnea i-a oferit lui Lăzăroiu postul de Avocat al Poporului! Culmea minciunii, Lăzăroiu a acuzat aceeași „boală” ca Dragnea!

Dezvăluire. Dragnea i-a oferit lui Lăzăroiu fotoliul de Avocat al Poporului! Culmea minciunii, Lăzăroiu a acuzat aceeași „boală” ca Dragnea! Nu ar fi exclus să aflăm că Lăzăroiu urma să fie operat de același profesor la care s-a tratat Dragnea! Potrivit G4Media, unul dintre oamenii cheie ai PSD care ar fi ținut legătura cu președintele Dorneanu în această cauză este Georgică Tobă, secretarul general adjunct de la Camera Deputaților. Un apropiat al lui Dragnea.

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu ar fi primit oferta de la PSD de a deveni Avocatul poporului după ce, la 15 aprilie, expiră mandatul lui Victor Ciorbea în fruntea acestei instituții. Informația a fost confirmată, pentru Europa Liberă , din surse politice provenite, deopotrivă, din rândul puterii și al opoziției. Cel mai probabil este postul de Avocat al poporului oferit ca recompensă, deși se pare că PSD ar fi pus între opțiuni și un post în Consiliul de Administrație al BNR.

PSD are nevoie de securizarea instituției Avocatului poporului, întrucât șeful acestei instituții este singurul care poate ataca la CCR o ordonanță de urgență adoptată de Guvern

Petre Lăzăroiu este judecătorul CCR care a primit competența de a redacta raportul despre completurile de trei judecători, asupra căreia CCR se va pronunța pe 19 aprilie. O decizie favorabilă la sesizarea înaintată de Florin Iordache avantajează 176 de politicieni care au fost judecați de completurile de trei judecători, fără să fie consacrate expres ca fiind specializate în acte de corupție. Între aceștia, Liviu Dragnea este beneficiarul direct al eventualei admiteri de către CCR a sesizării lui Iordache.

Petre Lăzăroiu s-a purtat neobișnuit, susțin sursele citate. A fost plecat până în preziua ședinței la care se dezbătea sesizarea privind completurile de trei judecători și le-a lăsat colegilor săi mai puțin de 12 ore pentru consultarea documentarului. A doua zi, când s-a cerut amânarea unei decizii în plenul CCR, Petre Lăzăroiu și-a anunțat colegii că trebuie să se interneze pentru probleme la coloana vertebrală.

---------

Curtea Constituțională a amânat din nou joi, pentru a doua oară, dezbaterea pe completurile de trei judecători de la ÎCCJ pentru 19 aprilie, au declarat surse din cadrul CCR pentru G4Media.ro.

Potrivit surselor citate, aproape toți judecătorii au solicitat un nou termen pentru a putea aprofunda raportul transmis de Petre Lăzăroiu, judecătorul raportor, dar și informațiile primite de la Înalta Curte de Casație și Justiție, un document de aproximativ 130 de pagini.

Este a doua amânare a dezbaterii sesizării făcute de Florin Iordache, după ce ieri, judecătorii au decis să lase pentru azi discutarea speței.

Potrivit surselor G4Media.ro, cei patru judecători au cerut miercuri amânarea dezbaterilor pe motiv că nu au avut timp să citească raportul pe care judecătorul-raportor Petre Lăzăroiu l-a trimis abia marți după-amiază au fost Livia Stanciu, Daniel Morar, Ștefan Minea și Mona Pivniceru.

Sursele din cadrul CCR au mai explicat pentru G4Media.ro că singurul care s-a opus vehement amânării dezbaterilor a fost chiar judecătorul Petre Lăzăroiu, cel care a transmis cu mare întârziere raportul pe sesizarea făcută de Florin Iordache. Lăzăroiu a invocat motive de sănătate, susținând că are programată o operație, iar pe acest fond președintele CCR, Valer Dorneanu, a stabilit un nou termen pentru joi la ora 10:00.

Raportul întocmit de judecătorul-raportor Petre Lăzăroiu în ceea ce privește sesizarea depusă de Florin Iordache la CCR referitor la completurile de trei judecători de la ÎCCJ este orientat spre admiterea acțiunii fostului ministru al justiției, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Curții Constituționale.

”Concluziile raportului lasă la latitudinea Curții să decidă, nu se face o recomandare clară pro sau contra admiterii sau respingerii sesizării. În schimb, întreaga argumentație este orientată (spre admiterea sesizării lui Iordache – n. red)”, au declarat sursele citate.
”Foarte probabil va fi luată o decizie azi. Toate lucrurile arată acest lucru. Ca decizia să fie amânată ar trebui ca un judecător să propună acest lucru și se supune la vot”, au mai explicat sursele citate.

Lăzăroiu a transmis raportul colegilor săi judecători abia marți după-amiaza, cu mai puțin de 24 de ore înaintea ședinței de judecată, stabilită pentru azi la ora 10:00. Potrivit unor surse din cadrul CCR, este cu totul neuzual ca un judecător să transmită atât de târziu raportul, mai ales într-o speță importantă. Petre Lăzăroiu a fost numit judecător CCR în septembrie 2008 de către președintele de atunci, Traian Băsescu, mandatul fiindu-i reînnoit un an mai târziu. El urmează să părăsească CCR în vara acestui an.

----------------

Petre Lăzăroiu este la Curtea Constituțională din vremea lui Traian Băsescu. Fostul președinte l-a numit pe un rest de mandat, pe locul pe care îl lăsase liber decesul lui Petre Ninosu. Doi ani a funcționat astfel Lăzăroiu, din 2008 până în 2010. Apoi, Traian Băsescu l-a numit din nou pe Lăzăroiu pe un mandat complet, care îi expiră la începuul lunii iunie.

Între timp însă, CCR a considerat anul trecut că judecătorii care ocupă doar resturi de mandat nu mai pot obține unul nou. Lăzăroiu nu s-a conformat acestei decizii a CCR. A iscat chiar o controversă cu fostul consilier prezidențial Simina Tănăsescu, după ce a făcut public conținutul unei discuții private cu aceasta tocmai pe expirarea mandatului său la CCR. Tănăsescu a plecat de la Cotroceni în urma acestui scandal, în care Lăzăroiu a dat interviuri pe larg la A3 pe subiect. El a rămas la CCR judecător și a votat alături de ceilalți judecători numiți de PSD. Cum locul pe care îl ocupă este dintre cele trei desemnate de șeful statului, succesorul său va fi numit de Klaus Iohannis.

În iunie mai expiră și mandatele a doi alți judecători, astfel că raportul de forțe se va schimba la CCR. În favoarea actualei puteri. Pleacă Maia Teodoroiu, fost secretar de stat la Ministerul Justiției în guvernările PSD, expiră și mandatul lui Ștefan Minea, care a fost propus de fostul PDL. În locul celor trei, un mandat va fi reînnoit de Klaus Iohannis, iar celelalte două, de Parlament. La actuala configurație politică, se pare că doi noi judecători la CCR vor fi numiți de coaliția PSD-ALDE.


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Germania se pregătește să asigure transferul a 800.000 de militari ai alianței spre Est

2 Din 2020 și până în prezent, diferența dintre PIB-ul SUA și cel chinez s-a mărit de la aproximativ 5 trilioane de dolari la 10 trilioane de dolari în …

3 De ce nu au reușit românii să facă față turcilor în evul mediu. Motivele pentru care victoriile românești se terminau cu pierderea tronului

4 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

5 Foarte interesante amănunte!