Dezvăluire INCREDIBILĂ! Numărul doi din Institutul Național de Statistică(INS) stă cu tabloul lui Dragnea pe birou!

Dezvăluire INCREDIBILĂ! Numărul doi din Institutul Național de Statistică(INS) stă cu tabloul lui Dragnea pe birou!

Dezvăluire incredibilă! Numărul doi din Institutul Național de Statistică(INS) stă cu tabloul lui Dragnea pe birou! Ambii șefi ai INS sunt teleormăneni!

„Odată cu Tudorel, a fost numită ca vicepreședintă tot o «specialistă» din Teleorman, Elena Mihaela Iagăr, cunoscută de colaboratorii dânsei ca «Domnișoara Eli». Fosta salariată la «Alimentara» pe vremea lui Ceaușescu (conform CV-ului oficial), devine omul doi în board-ul statisticii oficiale românești.

Prietenia dintre viitorul lider al fostului partid comunist (transformat în socialist) și domnișoara Eli nu este o speculație, dânsa fiind cea care a adus-o la cunoștință noilor colegi. Oricum, și dacă n-ar fi făcut din asta o virtute, cu toții și-ar fi dat seama zărind chipul lui Dragnea într-un tablou ce trona pe biroul ei de demnitar. Sfătuită fiind că Statistica este apolitică, și la fel trebuie să fie și dânsa, domnișoara Nuți l-a pitit cu sfințenie într-un sertar.”, dezvăluie Sorin Negruți, angajat al INS, în cartea sa „Angajat la stat. Disperarea sincerității”, care va fi lansată pe 24 noiembrie la Târgul Gaudeamus, conform unui interviu cu acesta publicat de  PressOne.ro .

Și directorul în funcție al INS, Tudorel Andrei, este tot teleormănean, concitadin cu șeful PSD, Liviu Dragnea!

Ce face Institutul Național de Statistică

Institutul Naţional de Statistică (INS) este principalul producător de date statistice oficiale ale statului. Potrivit regulamentului INS, aceste date sunt necesare fundamentării și evaluării politicilor economice şi sociale, deciziilor guvernamentale şi ale operatorilor economici, informării opiniei publice, elaborării cercetărilor ştiinţifice, a prognozelor şi a strategiilor de dezvoltare.

Totodată, INS transmite date statistice către Oficiul de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat), precum şi către diferite organisme internaţionale.

Concret, orice program de guvernare este întocmit pe baza informațiilor de la INS. În aceeași măsură, rapoartele Eurostat cu privire la România sunt concepute având la bază datele de la INS.

În aparatul central al INS, fără cele opt Direcții regionale și fără cele 34 de Direcții județene de statistică, sunt 521 de angajați.

În ceea ce privește bugetul pe 2017, cheltuielile aparatului central se ridică la peste 81 de milioane de lei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”