Dezvăluire. Uite de ce ținea Dragnea cu dinții de prietenul TelDrum de la ANAF! Amănunte INCENDIARE!

Dezvăluire. Uite de ce ținea Dragnea cu dinții de prietenul TelDrum de la ANAF! Amănunte INCENDIARE!

Uite de ce ținea Dragnea cu dinții de prietenul TelDrum de la ANAF! Compania Tel Drum are un dosar în lucru la Antifrauda Fiscală din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) încă din 2014. De atunci, dosarul zace ferecat în fișetele instituției. Tel Drum era programată pentru un control de fond în 2016, însă șefii ANAF au anulat demararea investigației, din motive numai de ei știute, dezvăluie România Liberă.

Firma Tel Drum este o companie cu acționari care se ascund în spatele unor acțiuni la purtător. Printre aceștia se află mai mulți prieteni și colegi ai liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care presa a spus că ar controla firma din umbră.

Tel Drum figurează pe lista marilor contribuabili administrați de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF. Această direcție trebuia să verifice din punct de vedere fiscal societățile aflate în administrare.

În perioada 2013-2017, această direcție a fost condusă de Ionuț Mișa. Liderul PSD l-a susținut pe Ionuț Mișa pentru a fi numit la șefia Ministerului Finanțelor Publice în iunie a.c.

Tel Drum trebuia verificată în 2016

În 2014, Direcția Antifraudă Fiscală a ANAF a fost sesizată în legătură cu mai multe nereguli în contabilitatea firmei Tel Drum. Surse din cadrul ANAF au declarat pentru România Liberă că „la Tel Drum era programat un control al Antifraudei din 2016. Tocmai pentru că a avut loc o analiză de risc. De ce nu s-a făcut controlul? Habar n-am! Antifrauda nu face altceva decât să meargă într-un control operativ. Ea poate contura o presupusă stare de evaziune, un prejudiciu estimat. După care, cei care trebuie să verifice sunt de la Inspecția Fiscală. Trebuie văzut dacă a fost o inspecție fiscală de la Mari Contribuabili. Adică de la domnul Ionuț Mișa. Sau de la domnul Bogdan Stan, el era șef acolo, la Inspecție Fiscală. Chestiunea nu prea e la Antifraudă, e la Mari Contribuabili”.

RL a solicitat Fiscului informații despre dosarul firmei Tel Drum în data de 23 iulie. Deși au trecut aproape trei săptămâni, ANAF încă nu a răspuns.

Dosarul, întors la Analiza de Risc

După ce a fost anulat controlul Inspecției Fiscale din 2016, dosarul Tel Drum s-a reîntors la serviciul Analiză de Risc din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. În fruntea serviciului de Analiză de Risc se află inspectorul antifraudă Mădălina Buduleanu, o apropiată a lui Cosmin Georgescu, fost inspector general adjunct la Direcția Generală Antifraudă Fiscală. Din această postură, Georgescu coordona Direcția Regională de Antifraudă Fiscală Alexandria care avea în subordine șapte județe, printre care Prahova și Teleorman. În martie 2016, Cosmin Georgescu a fost numit prefect de Prahova. Ulterior, a fost recuperat de primarul general Gabriela Firea Pandele și numit în funcția de director general la Direcția Generală Dezvoltare Investiții din cadrul Primăriei Municipiului București.

Presa prezintă risc fiscal ridicat

Un alt apropiat al Mădălinei Buduleanu este Bogdan Stan, fostul șef al ANAF. Premierul Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan după ce inspectorii fiscali au făcut un control inopinat la organizația Rise Project, chiar în ziua în care urma să fie publicată o investigație despre Liviu Dragnea. În legătură cu controlul ANAF, Bogdan Stan declara într-o conferință de presă astfel: „La nivelul direcției Antifraudă, pe iunie sunt 4.000 de controale programate, probabil RISE a fost unul dintre aceste controale. ANAF nu e o instituție politică, noi nu ne facem calendarul de controale în funcție de declarațiile și acțiunile anumitor politicieni”. Fost șef al Fiscului, Gelu Diaconu a opinat că este imposibil ca, din analiza de risc, să fi rezultat un risc fiscal major pentru HotNews și Rise Project.

Buduleanu, anchetată de DNA

Numele Mădălinei Buduleanu apare într-o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție din martie 2014.

Conform unui comunicat DNA, „Informaţiile din dosarul respectiv (nedestinate publicității – n.r.) au fost accesate de comisarul-şef Manolachi Dan Emil, în virtutea atribuţiilor de serviciu, fiind transmise unui comisar al Gărzii Financiare – secţia Constanţa, Fronea Ciprian Mihail (suspect în prezenta cauză). Acesta din urmă le-a transmis mai departe fostului comisar general Sorin Florea (suspect în prezenta cauză) care, prin intermediul subordonaţilor săi, comisari din cadrul structurii centrale Tomescu Eduard şi Buduleanu Mădălina (suspecţi în cauză), l-au încunoştinţat pe un coleg al lor despre existen-ţa unui dosar aflat în instrumentarea DNA în care acesta din urmă era vizat. Persoana vizată a fost avertizată şi despre iminenţa realizării unui moment operativ de prindere în flagrant”.

Ulterior, Mădălina Buduleanu a fost scoasă de sub urmărirea penală la solicitarea procurorilor anticorupție. „Din câte îmi amintesc, a devenit martor în dosar”, a spus pentru RL o sursă din ANAF.

SECRET. Antifrauda, în silenzio stampa

Conform unor surse ale RL, compania Tel Drum SA ar fi fost vizată de vizite ale unor procurori DNA la sfârșitul săptămânii trecute. La mijloc ar fi fost vorba de cercetarea circuitului financiar prin care Tel Drum SA a garantat credite bancare și nebancare pentru mai multe firme deținute de fiul lui Liviu Dragnea. DNA, însă, nu a confirmat informația. Pe de altă parte, mai multe publicații au scris ieri că, tot săptămâna trecută, la sediul Tel Drum s-ar fi aflat inspectori ai Antifraudei Fiscale. În mod suspect, comunicatorii ANAF se folosesc de tot felul de tertipuri și refuză să confirme sau să nege că reprezentanți ai instituției ar fi controlat firma teleormăneană.




Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …