Dezvăluiri INCENDIARE despre cum conduce Dragnea Guvernul

Dezvăluiri INCENDIARE despre cum conduce Dragnea Guvernul

Fostul ministru al Comunicațiilor, Augustin Jianu, a anunțat în cadrul unui dialog pe Reddit România  că a înștiințat „organele abilitate” după ce a declarat că „un membru important al partidului mi-a cerut favoruri ilegitime” iar Dragnea l-a lăsat in funcție. Jianu a fost singurul ministru care a rămas alături de Grindeanu până a fost înlocuit prin moțiune de cenzură. Jianu a dat foarte multe amănunte și despre cum este condus Guvernul de către Dragnea și cum se primesc indicațiile prețioase de la Infractor, la sediul din Băneasa.

Redăm o parte consistentă din dialogul fostului ministru cu membrii comunității Reddit:

Salut! Sunt Augustin Jianu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale în Guvernul Grindeanu. AMA. self.Romania

Voi răspunde la întrebări în următoarele 2 ore.

22:35 mulțumesc tuturor pentru întrebări, sper că v-am răspuns destul de clar și inteligibil. Voi încheia sesiunea pentru această seară.

162 comments

 [–]o_apa_si_o_silva 15 points 12 hours ago* 

Va rog sa ne detaliati cum decurge o adunare Cex a Psd.

Din nucleul dur al PSD, cine are cea mai mare influenta in partid dupa Dragnea?
Ati fost presat sau v-a fost impusa pe perioada mandatului dvs vreo persoana din interiorul PSD pentru ocuparea unui post in ministerul condus de dvs?

[–]augustin_jianu[S] 17 points 10 hours ago 

Ești anunțat prin whatsapp că urmează o ședință. Ți se comunică data/ora/locul. Nu știi exact care e ordinea de zi. Lumea se adună în locația anunțată. Se discută problemele politice, publice și de partid. Pot lua cuvântul toți cei ce vor să o facă. Există o formă de dezbatere. Dragnea ghidează ședința. Se votează diferitele propuneri. La final toată lumea acceptă versiunea sugerată, cu excepții ocazionale.

Sunt diferite grupuri, nu neapărat un lider anume.

Mi-au fost prezentate diverse opțiuni, pentru posturile politice (secretar de stat, consilieri etc.), însă am avut posibilitatea să refuz.

 
 [–]AlbaIulianAB 17 points 13 hours ago 

Cum credeți că s-ar fi dezvoltat guvernul Grindeanu făra intervențiile domnului Liviu Dragnea?
Care este punctul dumneavoastră de vederea asupra luptei anti-corupție?
Ce credeți dumneavoastră că ar trebui să se întâmple în România pentru a pune totul pe un făgaș mai bun decât cel prezent?
Considerați că scena politică română este defectuoasă în acest moment?
Vă mulțumesc pentru timpul acordat în avans.

[–]augustin_jianu[S] 37 points 12 hours ago 

S-ar fi dezvoltat firesc și ar fi fost mai coerent. În fapt, intervențiile lui Dragnea care provoacă incoerența se văd și în cazul guvernului Tudose, încă din prima zi.
Lupta anti-corupție este absolut necesară, dar nu este suficientă. Nu sunt expert în managementul justiției dar cred că trebuie dezvoltate și programe de prevenție ca măsuri complementare. De asemenea este necesară o lege a răspunderii magistraților. Nu trebuie să confundăm lupta anti-corupție cu activitatea DNA.
Trebuie ca din ce în ce mai mulți oameni capabili și corecți să se implice în activitatea politică. Majoritatea sunt scârbiți de politică și, fie nu se implică, fie renunță rapid la primele contacte cu partidele politice.

[–]AlbaIulianAB 7 points 12 hours ago 

Vă mulțumesc mult. Cum credeți că s-ar putea încuraja participarea oamenilor integri și corecți, și pe deasupra cea a tinerilor, în activitatea politică? Aveți în vedere o posibilă soluție?

[–]augustin_jianu[S] 15 points 11 hours ago 

Lucrez la o soluție. În momentul în care va fi finalizat proiectul îl voi anunța public.

 [–]salajan_spiritt 0 points 11 hours ago 

cred că trebuie dezvoltate și programe de prevenție ca măsuri complementare.
şi una dintre cele mai bune măsuri de prevenţie este să nu ajungă PSD la guvernare

 Buna ziua!

Care e lucrul realizat la minister de care sunteti cel mai mandru? Si care considerati ca este principalul dumneavoastra esec?
S-a tot scris pe tema contactelor cu statul la care sunt abonate mai multe firme de IT. Ce ati incercat sa faceti pentru a stopa fenomenul, pe perioada mandatului dumneavoastra? Ati avut succes?
Probabil in perioada asta n-ati stat prea multe weekenduri impreuna cu sotia. Cum planuiti sa va revansati?

[–]augustin_jianu[S] 8 points 10 hours ago 

Echipa. Am preluat ministerul fără secretari de stat, secretar general, secretar general adjunct, șef serviciu juridic sau consilieri; un minister cu resurse puține și probleme mari. Am început prin a construi o echipă de la zero, o echipă care să poate rezolva în regim de urgență problemele ministerului. În cele 6 luni de mandat am reușit să aducem la zi proiecte care erau mult întârziate și să respectăm calendarul asumat la începutul mandatului. Am actualizat ordinul privind scutirea de impozite pe venit pentru programatori, pentru a include și companiile de outsourcing. Am lansat apelurile de proiect pentru finanțare prin POC. Am dus procesul de capitalizare a Poștei într-un stadiu avansat. Exemplele pot continua. Pentru un mandat de 6 luni progresul a fost semnificativ, iar acest lucru se datorează exclusiv echipei. Ca eșec pot menționa negocierile cu SGG pentru înființarea ANSEC.
Abordarea mea a vizat o soluție structurală și anume implementarea unei forme de parteneriat public-privat, inspirat din modelul cPPP utilizat de Comisia Europeană. Consider că atunci când un operator privat investește alături de stat, aceasta este responsabilizat pentru că are interesul de a-și proteja investiția.
Timp și atenție. Cu puțin noroc poate un concediu.

[–]Iazo 11 points 12 hours ago 

Ceva nu se leaga cu toata demisia/demiterea guvernului Grindeanu. Stim cu totii de suspiciunile de imixtiune ale lui Daddy Dragnea in justitie, dar guvernul Grindeanu nu a cazut in dizgratiile lui imediat in februarie, si nici macar cand domnul Toader a considerat 'neoportuna' revocarea doamnei Kovesi. De fapt faptele s-au precipitat fulminant cu maxim doua saptamani inaintea motiunii.

Intrebarea e ce l-a triggeruit pe Daddy? Vreun proces juridic de care nu se stie? Vreun contract pagubos cu statul neavizat de Grindeanu? Vreo investigatie a corpului de control al PM care ar fi dus catre offshoreurile lui Daddy?

Ceva nu se leaga aici, v-as fi recunoscator pentru ceva informatii.

 [–]augustin_jianu[S] 15 points 12 hours ago 

Unul dintre rezultatele amestecului direct al domnului Dragnea în actul de guvernare a fost tocmai opacitatea totală a acestuia, chiar și între membrii guvernului.

Dincolo de faptul că nu am astfel de informații, cred că întrebările ar trebui adresate lui Sorin Grindeanu.

 [–]HCTerrorist39 50 points 13 hours ago 

Daea se preface sau asa e el mereu?
 
[–]augustin_jianu[S] 75 points 12 hours ago 

:)) Așa e el mereu.

[–]cosmin96l 7 points 13 hours ago 

Cum este sa lucrezi in Guvern mai exact?
Ministerele au "camera de razboi" in care privesc pe plasme ce se intampla in timp real?

 [–]augustin_jianu[S] 20 points 11 hours ago 

Resimți responsabilitatea încă din prima zi de mandat. Zilele sunt lungi. Sistemul e inert, iar rezultatele sunt greu de obținut. Am fost dezamăgit să văd că nu există continuitate între mandate și nu există un proces instituțional de tranziție între mandate. Din mediul privat am învățat că produsele și serviciile se îmbunătățesc prin iterații succesive. În administrația publică nu există iterații. Fiecare mandat nou înseamnă un "hard reset".
MCSI nu are. Asta intenționam să fac. Momentan activitatea se desfășoară necoordonat pe același etern "suport hârtie".

[–]AlexandruGoaga 6 points 12 hours ago 

Salut Augustin, apreciez eforturile tale. Here goes, thanks:

Ce parere ai de numirea de la ANCOM & de modalitatea in care a fost facuta aceasta? Poti detalia cum au decurs consultarile/cum ai fost tu consultat?
Care vor fi, din ceea ce sti tu, prioritatile actualului Ministru al Telecomunicatiilor? Va fi tot interconectarea digitala a institutiilor publice, sau...?
Pana in ce punct a condus Dragnea guvernul Grindeanu? :)
Mersi fain & succes.
 
[–]augustin_jianu[S] 12 points 11 hours ago 

OUG 33/2017 nu a fost nici inițiată nici avizată de către MCSI. Președintele ANCOM a fost numit de către Parlament. Nu am fost consultat.

Nu cunosc planurile actualului ministru.

Micro-management.

 [–]AlexandruGoaga 3 points 10 hours ago 

Deci nici nu v-ati intalnit intre voi? De obicei ministrii, la final de mandat, discuta, isi spun planurile (neterminate), pentru a exista o anumita continuitate...nu? :)

 [–]augustin_jianu[S] 3 points 10 hours ago 

Ne-am întâlnit. I-am prezentat ministerul, structural și funcțional, proiectele și stadiul obiectivelor. Nu mi-a spus ce are de gând să facă.

[–]mossad321 10 points 12 hours ago 

ce parere aveti de perioada in care a fost Ciolos premier?

 [–]augustin_jianu[S] 24 points 12 hours ago* 

În 2016 eram Director General al CERT-RO (instituție în coordonarea MCSI). Am avut o colaborare bună cu cei 3 miniștri care au deținut portofoliul în acel an. Din păcate timpul scurt nu a permis ducerea la bun sfârșit a proiectelor inițiate, astfel încât să ne dăm seama de impactul lor real.

[–]mother_of_dragneas 15 points 13 hours ago 

Ati fost vreodata martor direct la controlul lui Liviu Dragnea asupra procesului de guvernare? (gen: auzit ordine, vazut discutii aprinse, etc)
permalink
embed

[–]augustin_jianu[S] 22 points 12 hours ago 

Da.

[–]o_apa_si_o_silva 6 points 12 hours ago 

1 exemplu in detaliu va rog sa dati.

 [–]augustin_jianu[S] 20 points 11 hours ago 

Au fost numeroase ședințe de partid la sediul din Băneasa, în care Liviu Dragnea cerea situații din partea miniștrilor și dădea indicații detaliate despre cum ar trebui conduse ministerele. Întâlnirile din Băneasa sunt de notorietate - you can google it.
Intrebari de la /u/sylverr_47:

De ce ai acceptat acest AMA?

Ce ai vrut sa faci in acel minister si nu ai reușit din cauza "afacerilor publice" ale altora?

[–]augustin_jianu[S] 12 points 11 hours ago 

Stau pe reddit de ceva timp și îmi place comunitatea de aici.

Un exemplu ar fi înființarea ca autoritate administrativă autonomă a Agenției Naționale pentru Servicii Electronice și Cloud, urmând modelul instituțional al ANCOM.

[–]multubunuB 8 points 11 hours ago 

Agenției Naționale pentru Servicii Electronice și Cloud
Sună interesant. Ce ar gestiona o astfel de agenție?

[–]augustin_jianu[S] 11 points 11 hours ago 

ANSEC era menită să centralizeze toate resursele IT din administrația publică și să ofere servicii de eGuvernare și servicii suport. În viziunea mea ar fi simplificat procesul de interoperabilizare și ar fi oferit cetățenilor o interfață unică în interacțiunea cu statul.

[–]polmkiujnbhytgv 8 points 12 hours ago 

De ce ai rămas până s-a scufundat Guvernul de tot? Ce te-a motivat să "stand up" lângă Grindeanu până la capăt?

 [–]augustin_jianu[S] 14 points 11 hours ago 

Anumiți membri de partid mi-au cerut demisia telefonic, fără să-mi prezinte motive și/sau să ofere argumente. Nu mi s-a părut normal să prezint demisia la simpla solicitare a unui membru de partid.

Constituția României Art. 109. alin. (1) "Guvernul răspunde politic numai în fața Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalți membri pentru activitatea Guvernului și pentru actele acestuia."

Intrebare de la /u/andreidanilo:

Ati fost de acord cu OUG 13?

 [–]augustin_jianu[S] 22 points 12 hours ago 

Nu. Dar nici nu m-a întrebat nimeni. Nu era de competența Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

[–]salajan_spiritt 5 points 12 hours ago 

adoptarea unei OUG nu este votată de toţi membrii guvernului?

[–]augustin_jianu[S] 9 points 11 hours ago 

Nu.

[–]salajan_spiritt -6 points 11 hours ago 

vă cred, dar totuşi sunt ordonanţe de urgenţă ale guvernului, nu ordine de ministru. Altfel, nu ştiu alţii cum sunt, dar dacă pe mine mă cheamă cineva la serviciu la orele 10, 11 seara, l-aş întreba cel puţin de ce, dacă nu aş avea şi tupeul să-l înjur.
permalink
embed
parent

[–]augustin_jianu[S] 8 points 10 hours ago 

Eram la guvern încă de la ora 16. Așteptam avizul din partea CSAT pe Legea bugetului de stat. Ședința de Guvern a început în jurul orei 18 și s-a încheiat la ora 19. Am aflat de ordonanță în timpul ședinței.

 [–]salajan_spiritt 5 points 9 hours ago 

ok, mulţumesc pentru lămuriri. Rămăsesem cu imaginea că a avut loc o convocare a şedinţei mai spre seară. 

[–]depp14 4 points 12 hours ago* 

Ce s-a intamplat cu consilierii din echipa dvs?
Ati facut dezvaluiri partiale cu privire la posibile acte de coruptie. De ce nu oferiti mai multe
 
[–]augustin_jianu[S] 16 points 11 hours ago 

Toți au avut libertatea de a-și alege următorii pași în carieră. Cei apropiați au plecat odată cu mine.
Am transmis toate informațiile pe care le am organelor abilitate.

Intrebare de la /u/SamirCasino:

de ce credeti ca absolut nici un alt coleg ministru din Guvernul Grindeanu nu a adoptat pozitia dumneavoastra?
permalink
embed

[–]augustin_jianu[S] 18 points 12 hours ago 

Supunere.

[–]salajan_spiritt 2 points 11 hours ago 

supunerea din zicala "corb la corb nu scoate ochii"?

Intrebare de la /u/praz13:

Care sunt planurile de viitor? Personale & politice.

[–]augustin_jianu[S] 20 points 11 hours ago 

Următorul meu proiect este un start-up în domeniul fintech. Politic aștept următoarele alegeri parlamentare. Personal, după mandatul ăsta, am foarte mult timp de recuperat cu soția, ca să-i intru din nou în grații :)

[

Intrebare de la /u/awolation:

Ati primit oferte din partea altor partide? Daca da, le-ati luat in considerare?

 [–]augustin_jianu[S] 11 points 12 hours ago 

Am primit. Momentan nu le-am luat în considerare. În următoarea perioadă intenționez să-mi îndrept atenția spre sectorul privat.

 
[–]zeg685IS 8 points 13 hours ago 

De ce PSD?

V-ati schimbat opinia despre partid dupa ce liderul partidului si cu fostul premier s-au certat?

Care credeti ca sunt motivele in spatele acelui "Au facut bine" din declaratia lui Sorin Grindeanu despre protestele contra OUG13?

[–]augustin_jianu[S] 16 points 12 hours ago 

Din pură întâmplare.

Opinia mea a rămas constantă. E un partid mare, puternic, care are nevoie de o reformă internă.

Pentru că au făcut bine. Altă întrebare. :)

[–]salajan_spiritt 18 points 11 hours ago 

şi PCR era mare, puternic, l-a reformat Iliescu şi a ieşit PSD-ul

[–]Doomskander 3 points 12 hours ago 

Crezi ca ai fii si actual ministru al comuncatiilor daca nu refuzai sa iti dai demisia din guvernul Grindeanu?

[–]augustin_jianu[S] 7 points 11 hours ago 

Cu siguranță nu. Am deranjat prea multe grupuri de interese. Din momentul în care am luat decizia am știut că renunț cu totul la portofoliul de ministru.

[–]programatorulupesteB 8 points 13 hours ago* 

Intrebare de la /u/fuckthecarrots:

Ce credeti ca-l retine pe Sorin Grindeanu din a divulga cele mai urate secrete ale fostului sau sef, Liviu Dragnea?

[–]augustin_jianu[S] 10 points 12 hours ago 

Nu pot răspunde la întrebări în numele lui Sorin.

[–]celibidaque 7 points 11 hours ago 

Atunci ce vă reține pe dumneavoastră să faceți acest lucru? Ok, poate că Sorin știe mai multe și mai murdare, dar făcând parte din guvern, nu sunteți nici dumneavoastră străin de acțiunile toxice (și eventual ilegale) ale domnului Dragnea.

TL;DR: Haideți odată, cât îl mai suportați pe mustăciosul sinistrul în fruntea partidului? Chiar toți sunt la mâna lui, chiar nu există o masă critică de membri PSD cărora să le fie jenă să fie conduși de un logofăt de județ?

Intrebari de la /u/b95csf:

sunteti ofiter SRI?

Alta intrebare: de ce ati sprijinit "Legea Big Brother"?

[–]augustin_jianu[S] 16 points 12 hours ago 

Nu. Dar am văzut apetitul unor "comunicatori" din zona PSDragnea pentru a lipi etichete de genul ăsta.
Nu am susținut-o.

[–]ceambauamba92 1 point 13 hours ago 

De ce ati anulat proiectul eRomania?
Există posibilitatea creării unui nou partid "Social Democrat" care să aducă din PSD oameni? În special oameni care sunt opuși lui Dragnea și conducerii corupte și cu aere comuniste.
Ultima carte citită care v-a plăcut în mod special?

 [–]augustin_jianu[S] 13 points 11 hours ago 

Nu am anulat proiectu eRomânia. El a fost finalizat și plătit cu mult timp înainte de a fi eu ministru.
Orice e posibil.
"Half of a Yellow Sun" de Chimamanda Ngozi Adichie

V-ați alătura unui guvern Cioloș?

[–]mother_of_dragneas 6 points 12 hours ago 

Ati auzit-o personal pe Olguta vorbind en anglais?

Daca da, ati avut nevoie de spitalizare?

Intrebari de la /u/Silvera11:

Ce v-a facut sa intrati in PSD, un partid criticat din totdeauna?

Credeti ca PSD se poate reforma ?

[–]enjustice3192 3 points 11 hours ago 

Buna ziua,

De ce nu exista absolut nicio modalitate legală de a urmări posturi TV românești din afara țării? Dpdv legal este posibil, din moment ce sunt cateva posturi ce transmit live, free, pe site-ul lor si pot fi urmarite de oriunde, nu doar din Romania. Sunt multi romani in diaspora, iar majoritatea sunt obligati sa recurga la metode ilegale pentru a putea avea acces la posturi tv romanesti.

Stimă.

[–]diegys 2 points 9 hours ago 

De ce a esuat platforma "E-Romania"?
Costul de 12 milioane de euro este justificat pentru aceasta platforma?
Exista sanse reale ca proiectul sa fie repus pe picioare?
Va simtiti responsabil/vinovat pentru esecul acestui proiect?

[–]Eisn 3 points 12 hours ago 

Câtă libertate aveți din partea lui Dragnea/ Toader pentru a implementa „industry best practices” la Ministerul Comunicațiilor și pentru a transforma proiectele IT existente din căpușe UTI/Teamnet etc. în niște soluții viabile?
permalink
embed
 

Intrebare de la /u/_marcus_corvinus:

cum a putut face parte din guv. Grindeanu? a fost constient/a stiut de cerintele impuse de partid la faza cu oug 13? cine a fost/este adevaratul decident in guvern de la alegeri incoace?
permalink
embed
 
 [–]Chuuucky24BZ 2 points 11 hours ago 

Stiati, in momentul in care ati acceptat functia de ministru, ca domnul Dragnea se va implica atat de mult in actul de guvernare?
 




Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”