DGA: Un consilier juridic din Ministerul Transporturilor, trimis în judecată pentru luare de mită și fals intelectual

DGA: Un consilier juridic din Ministerul Transporturilor, trimis în judecată pentru luare de mită și fals intelectual

Un consilier juridic din Ministerul Transporturilor a fost trimis în judecată pentru luare de mită și fals intelectual, într-un dosar instrumentat de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Maramureș.

"Ca urmare a finalizării urmăririi penale (...), procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului C.L., consilier juridic în cadrul Ministerului Transporturilor — Direcția Medicală, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, luare de mită în formă continuată (6 acte materiale) și fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale)", se precizează într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție, transmis miercuri AGERPRES.

Conform aceleiași surse, dosarul penal a fost deschis în urma unui denunț formulat la SJA Maramureș de către o persoană care a sesizat faptul că, pe 27 februarie 2017, consilierul respectiv i-a pretins suma de 650 de euro. El a primit suma de 3.000 de lei și alte bunuri, pentru a nu constata eventuale nereguli cu ocazia verificării condițiilor realizării de activități de testare psihologică a personalului cu atribuții în siguranța transporturilor, astfel încât cabinetul psihologic al denunțătoarei să obțină avizarea certificatului de agreare pe anul 2017.

"În fapt, în perioada 15.03.2016 — 14.03.2017, inculpatul C.L., fiind membru în mai multe comisii de control desemnate de către conducerea ministerului sus-menționat să efectueze verificările necesare fie acordării certificatului de agreare, fie avizării anuale a respectivului document și a respectării reglementărilor legale privind efectuarea examinărilor medicale și psihologice în condițiile unui ordin comun al Ministerului Transporturilor și Ministerului Sănătății, la 7 cabinete/ unități psihologice din mai multe județe, a pretins în mod ilegal de la reprezentanții acestora sume de bani în cuantum total de 3.300 de euro, primind efectiv 7.250 lei, 650 euro și alte bunuri pentru a nu constata eventuale nereguli", se mai arată în comunicatul DGA.

Consilierul mai este acuzat că, în calitate de membru al acelorași comisii, cu ocazia verificărilor efectuate la cinci unități din județele Maramureș și Satu Mare, a falsificat procesele verbale, atestând împrejurări necorespunzătoare adevărului. Ulterior, el l-a instigat să semneze înscrisurile respective și pe celălalt membru al comisiei, care a dat curs solicitării, în condițiile în care nu s-a deplasat efectiv la sediile unităților controlate și nu a efectuat verificările necesare.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost înaintat pentru judecare la Tribunalul Maramureș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria