DGA: Un medic și o asistentă din Maramureș, cercetați în arest la domiciliu pentru luare de mită și fals intelectual

DGA: Un medic și o asistentă din Maramureș, cercetați în arest la domiciliu pentru luare de mită și fals intelectual

Un medic și o asistentă medicală din Maramureș, membri ai unei comisii de expertizare a capacității de muncă, sunt cercetați în arest la domiciliu pentru luare de mită și fals intelectual, într-un dosar instrumentat de ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Măsura arestului la domiciliu a fost dispusă de Tribunalul Maramureș, în urma unor percheziții efectuate, în zilele de 8 și 9 august, de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Maramureș, împreună cu lucrători ai structurilor similare din Cluj, Satu Mare, Bistrița Năsăud și Sălaj, potrivit unui comunicat al DGA transmis, joi, AGERPRES.

Cele șapte descinderi au avut loc în Baia Mare și Sighetul Marmației, la două cabinete medicale și la locuințele deținute de suspecți, în baza ordonanțelor de delegare emise de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

"În dosarul penal înregistrat la unitatea de parchet (...), în baza unui proces verbal de sesizare din oficiu al SJA Maramureș, se efectuează acte de urmărire penală vizând săvârșirea de către M.M., medic primar expert al asigurărilor sociale și M.F., asistentă medicală, membri ai unei comisii de expertizare a capacității de muncă, a infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și fals intelectual. (...) În fapt, în zilele de 1.08 și 03.08.2017, în prezența inculpatei M.F., inculpatul M.M. a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acestuia (58 de acte materiale)", se arată în comunicatul DGA.

Conform aceleiași surse, în urma cercetărilor s-a mai stabilit faptul în perioada 18-20 iulie și în zilele de 1 și 3 august, asistenta a primit de la 113 persoane persoane diferite sume de bani și alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile sale de serviciu.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost găsite și ridicate mai multe sume de bani (aproximativ 24.000 de lei, 2.200 euro și 100 lire sterline), registre de evidență medicală, telefoane mobile și alte bunuri.

Cei doi suspecți au fost inițial reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați Tribunalului Maramureș cu propuneri de arestare preventivă, instanța dispunând măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

AGERPRES / (AS — autor: George Onea, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...