DGPMB: Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul comercializării fructelor şi legumelor

Opt percheziţii au loc miercuri în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi, la domiciliile şi sediile sociale ale mai multor persoane fizice şi juridice, implicate în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul comercializării fructelor şi legumelor.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), descinderile sunt efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

"În fapt, din probele administrate până în prezent rezultă că, în perioada 2012 - 2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul social în municipiul Bucureşti, ce are obiectul principal de activitate comerţul cu ridicata al fructelor şi legumelor, au înregistrat în evidenţa contabilă a acestei societăţi şi au declarat organelor fiscale achiziţii de bunuri şi servicii ce nu reflectă operaţiuni reale de la societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă (...), în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 2.200.000 lei", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, în scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, reprezentanţii societăţii comerciale din domeniul comercializării legumelor şi fructelor au transferat în mod succesiv suma totală de aproximativ 5.500.000 lei. Banii reprezentau contravaloarea achiziţiilor fictive, sumele fiind anterior retrase în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare.

Din anchetă a rezultat că prejudiciul total creat este de aproximativ 2.200.000 de lei, iar suma care formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 5.500.000 de lei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze