Diamantul "Pink Star", cu o valoare estimată la 60 de milioane de dolari, va fi vândut la licitație

Diamantul "Pink Star", cu o valoare estimată la 60 de milioane de dolari, va fi vândut la licitație

Diamantul de 59,6 carate "Pink Star" va fi scos la licitație la Hong Kong luna viitoare de către Casa Sotheby's, iar reprezentanții casei de licitații sunt de părere că ar putea să fie achiziționat pentru mai mult de 60 de milioane de dolari, caz în care ar deveni cel mai scump diamant din categoria sa vândut vreodată, conform Reuters.

Acest diamant roz este cel mai mare din clasa "Internally Flawless Fancy Vivid Pink" ce a fost evaluat vreodată de către Institutul Geologic din America (GIA) și cu toate acestea piatra prețioasă este suficient de mică pentru a fi montată pe un inel, conform Sotheby's.

Diamantul "Pink Star", care după descoperire (în 1999), în stare brută, avea 132,5 carate, este cel mai valoros diamant roz șlefuit scos la licitație.

"Pink Star" întrece orice alt diamant roz din istorie prin dimensiuni și coloritul puternic, conform lui David Bennett, președintele Departamentului pentru Bijuterii al Casei de licitații Sotheby's.

Licitația va fi organizată la Hong Kong, la 4 aprilie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”