DIICOT: Cetăţean albanez, reţinut după ce a fost prins cu droguri în valoare de peste 1 milion de euro

DIICOT: Cetăţean albanez, reţinut după ce a fost prins cu droguri în valoare de peste 1 milion de euro

Un cetăţean albanez, domiciliat în România, a fost reţinut de procurorii DIICOT, după ce a fost prin cu 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare de peste 1 milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, transmis miercuri AGERPRES, marţi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, Secţia de Combatere a Traficului de Droguri au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat, cetăţean albanez, domiciliat în România, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

"Luni, în jurul orei 15,20, în baza consemnului instituit anterior, un lucrător din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a anunţat organele de poliţie judiciară cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, cetăţean român, a fost identificată la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, sensul de intrare în ţară dinspre Ungaria, conducând un autoturism de culoare gri, înmatriculat în România", precizează procurorii.

Astfel, arată sursa citată, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Oradea şi lucrători din cadrul IGPF - PTF - Borş au efectuat un control asupra autoturismului respectiv, în care se aflau mai multe cutii din carton ce conţineau obiecte vestimentare şi lenjerii pentru pat, fără a prezenta interes.

"Întrucât exista suspiciunea că în interiorul autoturismului sunt disimulate droguri, a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, respectiv a câinelui de serviciu. În urma controlului, câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului maşinii, în zona torpedoului. S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locaş special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului, unde au fost găsite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleaşi dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conţineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro. Drogurile ar fi fost procurate din Belgia şi ar fi fost transportate pe ruta Belgia - Franţa - Austria - Ungaria - România şi ar fi urmat să fie preluate, în ţară, de către cetăţeanul albanez", spun anchetatorii.

În cursul aceleiaşi zile, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a bărbatului în timp ce prelua autoturismul în care erau ascunse drogurile.

DIICOT informează că miercuri bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi