DIICOT: Conducătorul unui TIR, depistat cu 50 kg de heroină, în valoare de 1,5 milioane de euro, trimis în judecată

DIICOT: Conducătorul unui TIR, depistat cu 50 kg de heroină, în valoare de 1,5 milioane de euro, trimis în judecată

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a unui cetăţean bulgar care a fost prins, la PTF Calafat-Vidin, cu aproximativ 50 de kilograme de heroină, ambalate în pachete de câte un kilogram, transportate într-un cap-tractor al unui TIR.

"Prin rechizitoriul din data de 14.07.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.I. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc", se arată într-un comunicat al DIICOT transmis, miercuri, AGERPRES.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că inculpatul S.I., cetăţean bulgar, de profesie conducător auto, a înfiinţat în Bulgaria, la data de 5 martie, o societate comercială, având ca obiect principal de activitate prestarea de servicii de transport internaţional, precum şi pe teritoriul Bulgariei.

La data de 13 aprilie, inculpatul, în calitate de administrator al acestei societăţi, a cumpărat capul-tractor la volanul căruia a fost depistat.

"În timp ce presta servicii de transport internaţional de mărfuri, la începutul lunii mai, în Suedia, inculpatul a cunoscut un cetăţean macedonean cu care ar fi avut două întâlniri în Suedia şi una în Ungaria. În cadrul discuţiei pe care cei doi ar fi purtat-o cu ocazia întâlnirii din Ungaria, cetăţeanul macedonean i-ar fi propus să transporte un pachet cu 'piese auto' din Bulgaria, în Suedia, sens în care au stabilit data şi locul predării pachetului, respectiv dimineaţa zilei de duminică 24.05.2020, într-o parcare de tiruri de lângă Sofia", arată sursa citată.

Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 24 mai, în jurul orelor 10,00, inculpatul s-a întâlnit cu cetăţeanul macedonean, în parcarea de pe breteaua adiacentă E80, din apropiere de Sofia, Bulgaria, ocazie cu care acesta i-a predat geanta cu cele 50 kilograme de heroină, ambalate în pachete compacte de câte 1 kilogram.

"Geanta urma să fie transportată în Suedia, tranzitând România, iar, odată ajuns în Suedia, inculpatul urma sa fie contactat telefonic de către expeditor pe un telefon dedicat de pe care acesta avea posibilitatea de a controla în timp real localizarea inculpatului şi ca atare putea determina cu uşurinţa momentul în care acesta ar fi ajuns în ţara de destinaţie a drogurilor", spun procurorii.

Valoarea de piaţă a heroinei traficate este de aproximativ 1.500.000 euro, astfel cum rezultă din datele raportului anual al Agenţiei Naţionale Antidrog.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

4 Orban a primit ce-a meritat!

5 Așa o fi?