DIICOT: Droguri aduse din Olanda, găsite într-un camion în Vama Petea

DIICOT: Droguri aduse din Olanda, găsite într-un camion în Vama Petea

Procurorii DIICOT și polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea un camion în care se afla un colet cu peste 1.000 de comprimate de ecstasy, drogurile fiind aduse din Olanda.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acest caz a fost reținut un bărbat din Bistrița-Năsăud, Sorin Șorobetea, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.

Anchetatorii susțin că, în dimineața zilei de 14 noiembrie, în timp ce se afla în Olanda, Sorin Șorobetea a procurat de la o persoană în orașul Heerlen o cantitate de 1.074 comprimate de ecstasy (MDMA), ambalată într-o pungă de plastic, cu intenția de a o comercializa, după care a plecat spre România cu o mașină în care a ascuns drogurile. Traseul a fost Olanda — Germania — Cehia — Slovacia — Ungaria — România.

Pe 15 noiembrie, în jurul orei 16,00, procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară și polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au depistat în PTF Petea, pe sensul de intrare în România, un autotractor, în care se aflau doi bărbați, ambii din Bistrița-Năsăud. În urma controlului efectuat asupra camionului a fost găsit un colet în care se aflau 1.074 pastile de culoare turcoaz conținând MDMA, cunoscute și sub denumirea de ecstasy, destinate pieței din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Sorin Șorobetea va fi prezentat joi Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…