DIICOT: Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu mărfuri importate prin portul Constanța

DIICOT: Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu mărfuri importate prin portul Constanța

Zeci de percheziții au fost efectuate vineri la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale din București și județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu mărfuri importate prin portul Constanța, instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Cele 39 de percheziții au fost efectuate ca urmare a începerii urmăririi penale într-un dosar care vizează un grup infracțional organizat constituit din 13 membri, inclusiv cetățeni străini, potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

"Astfel, în perioada 2014 — 2016, doi cetățeni sirieni, cu sprijinul altor doi marocani și nouă români, au inițiat un mecanism de fraudare a bugetului de stat pe segmentul mărfurilor importate din China, în sistem containerizat, prin portul Constanța Sud Agigea", se precizează în comunicat.

Importurile au fost realizate pentru mai multe societăți comerciale cu sediile în București și județul Ilfov, fiind prezentate la autoritatea vamală documente comerciale falsificate.

"Frauda constă în diminuarea valorii reale a bunurilor importate cu consecința înregistrării în contabilitate a unor acte nereale. În această modalitate, autoritățile vamale au fost induse în eroare prin diminuarea taxelor vamale. În evidențele contabile ale firmelor implicate erau înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mică, în scopul diminuării TVA de plată", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Mărfurile astfel importate au fost vândute unor societăți comerciale din complexele de tip en-gros situate în județul Ilfov, fiind ulterior comercializate pe piața românească.

Potrivit estimărilor anchetatorilor, membrii grupului au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de aproximativ un milion de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro