Dircă: USR susţine orice fel de referendum; ceea ce solicită preşedintele - chestiuni de moralitate

Dircă: USR susţine orice fel de referendum; ceea ce solicită preşedintele - chestiuni de moralitate

USR va susţine orice fel de referendum în care poporul suveran este chemat să-şi exprime voinţa, a afirmat senatorul USR Edward Dircă, subliniind că solicitarea preşedintelui de la referendum reprezintă ''chestiuni de moralitate''.

"Trebuie să facem de la început distincţia că vorbim de două tipuri de referendum: un referendum consultativ şi un referendum pentru revizuirea Constituţiei. Ceea ce solicită domnul preşedinte prin cadrul acestui referendum sunt chestiuni de moralitate, reprezintă un semnal de alarmă pe care îl trage atât politicienilor, membri ai Parlamentului şi Guvernului României, trebuie să înţeleagă foarte clar, dacă nu au înţeles până în prezent, mesajul celor 600 de mii de oameni care au demonstrat în stradă începând cu februarie 2017 şi anume că nu se doreşte amnistierea şi graţierea faptelor de corupţie şi că trebuie să încetăm în a legifera prin ordonanţă de urgenţă, să respectăm procedura parlamentară şi în care este inclus, o componentă foarte importantă este consultarea tuturor actorilor în fiecare domeniu. Deci nu mai putem să adoptăm ordonanţe de urgenţă fără să consultăm sistemul judiciar", a afirmat Dircă.

El a adăugat că "USR va susţine orice fel de referendum în care poporul suveran este chemat să-şi exprime voinţa".

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind organizarea referendumului din data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

Conform art. 2 din decret, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU la întrebările: 1 - Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?; 2 - Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…