Dircă: USR susţine orice fel de referendum; ceea ce solicită preşedintele - chestiuni de moralitate

Dircă: USR susţine orice fel de referendum; ceea ce solicită preşedintele - chestiuni de moralitate

USR va susţine orice fel de referendum în care poporul suveran este chemat să-şi exprime voinţa, a afirmat senatorul USR Edward Dircă, subliniind că solicitarea preşedintelui de la referendum reprezintă ''chestiuni de moralitate''.

"Trebuie să facem de la început distincţia că vorbim de două tipuri de referendum: un referendum consultativ şi un referendum pentru revizuirea Constituţiei. Ceea ce solicită domnul preşedinte prin cadrul acestui referendum sunt chestiuni de moralitate, reprezintă un semnal de alarmă pe care îl trage atât politicienilor, membri ai Parlamentului şi Guvernului României, trebuie să înţeleagă foarte clar, dacă nu au înţeles până în prezent, mesajul celor 600 de mii de oameni care au demonstrat în stradă începând cu februarie 2017 şi anume că nu se doreşte amnistierea şi graţierea faptelor de corupţie şi că trebuie să încetăm în a legifera prin ordonanţă de urgenţă, să respectăm procedura parlamentară şi în care este inclus, o componentă foarte importantă este consultarea tuturor actorilor în fiecare domeniu. Deci nu mai putem să adoptăm ordonanţe de urgenţă fără să consultăm sistemul judiciar", a afirmat Dircă.

El a adăugat că "USR va susţine orice fel de referendum în care poporul suveran este chemat să-şi exprime voinţa".

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind organizarea referendumului din data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

Conform art. 2 din decret, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU la întrebările: 1 - Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?; 2 - Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina