Directorul TNB, Ion Caramitru - apel la solidaritate adresat spectatorilor şi iubitorilor de teatru

Directorul TNB, Ion Caramitru - apel la solidaritate adresat spectatorilor şi iubitorilor de teatru

Directorul Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti, actorul Ion Caramitru, face un apel la solidaritate, adresat spectatorilor şi iubitorilor de teatru, şi asigură că toate spectacolele vor fi reprogramate.

"Mă adresez pe această cale spectatorilor fideli ai Teatrului Naţional din Bucureşti, mă adresez celor îndrăgostiţi de teatrul nostru, de teatrul românesc în general, cu rugămintea de a lua în calcul ideea de a nu pretinde acum, imediat, rambursarea banilor pentru biletele pe care le-au cumpărat în avans, deoarece Teatrul Naţional se obligă să reprogrameze aceste spectacole atunci când vom avea posibilitatea să o facem şi biletele rămân valabile. Ar fi un gest de solidaritate cu ceea ce se întâmplă astăzi în ţară şi în mod expres cu ceea ce se întâmplă în sălile de spectacol", spune Caramitru într-o postare video pe pagina de Facebook a Naţionalului bucureştean.

El precizează că un astfel de gest ar fi folositor pentru a putea continua activitatea.

"Teatrul Naţional trebuie să decaleze activitatea curentă pentru 45 de spectacole, pentru că noi am ajuns la performanţa de a programa în avans cu aproape două luni spectacolele noastre pentru ca oamenii să-şi poată cumpăra bilete din timp. Este mult mai folositor pentru noi dacă aţi accepta această, să spunem, convenţie şi gest de solidaritate pentru că ne-aţi ajuta imens de a putea, în mod firesc să ne ducem mai departe activitatea. Este foarte complicat să dăm înapoi, zi de zi, încasările pentru aproape 1.400-1-500 de spectatori pe care-i aveam în fiecare zi. Vă daţi seama ce tevatură", afirmă directorul TNB.

Caramitru afirmă că un astfel de gest se face şi în alte ţări şi precizează că spectacolele vor fi văzute.

"Şi totuşi, în afară de asta, gestul pe care vi-l cerem se petrece şi în alte ţări. Acolo s-a înţeles lucrul ăsta şi facem şi noi un apel spre înţelegerea dumneavoastră. Spectacolele vor fi văzute, biletele vor fi respectate, natura dumneavoastră, să spun cetăţenească, va fi onorată, iar noi vom fi cei care vă vor mulţumi încă o dată cu o plecăciune până la pământ. Vă mulţumim!", conchide Ion Caramitru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”