Djokovici, solidar cu Halep în scandalul de dopaj: Mesajul asociației fondate de Nole

Djokovici, solidar cu Halep în scandalul de dopaj: Mesajul asociației fondate de Nole

Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) e terfelită în țară de contestatarii ei cu vechime, după ce o substanță interzisă a fost găsită în organismul ei, după un test efectuat la US Open 2022. Așa cum era de așteptat, mulți oameni au și pus-o pe constănțeanca la zid, înainte ca o anchetă să aibă loc în acest caz.

Novak Djokovici, un jucător foarte respectat în lumea sportului.

Dacă în țară, Halep a fost atacată, în mod brutal, de unii oameni, în schimb, din străinătate curg mesaje de susținere pentru „Simo“. Cel mai puternic a venit din partea Asociației Jucătorilor Profesioniști de Tenis (PTPA). Vorbim despre o asociație fondată de canadianul Vasek Pospisil și de sârbul Novak Djokovici. Acest grup reprezintă jucătorii aflați în Top 500 mondial, la simplu, atât în circuitul ATP, cât și WTA.

După apariția știrii despre cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep, PTPA a reacționat printr-un comunicat oficial postat pe Twitter: „Ne vom asigura că Simona Halep, dar și orice alt jucător, va avea un proces corect și posibilitatea de a formula un recurs. Ne vom lupta pentru drepturile ei și vom promova corectitudinea și transparența pentru toți jucătorii“.

2019

e anul în care Vasek Pospisil și Novak Djokovici au înființat Professional Tennis Players Association (PTPA).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…