DNA a predat Secției de investigare a magistraților, în fotocopie, dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea

DNA a predat Secției de investigare a magistraților, în fotocopie, dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea

Seful interimar al DNA, Calin Nistor, a declarat ca a transmis o copie dupa dosarul Tel Drum - Liviu Dragnea la Sectia pentru investigarea magistratilor. Informatiile au fost solicitate pentru a fi probe intr-o ancheta, scrie Ionel Stoica pe Ziare.com.

Pe de alta parte, in cazul solicitarii de declinare a intregului dosar la Sectia pentru investigarea magistratilor, Nistor a explicat ca a fost sesizat procurorul general pentru a se pronunta.

"Noi am sesizat procurorul general pentru solutionarea conflictului pozitiv de competenta survenit intre DNA si Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) ...Corespondenta a fost purtata direct cu SIIJ, in doua cazuri.

Au fost solicitari de trimitere a dosarului, ei apreciau ca sunt competenti. Procurorul de caz si procurorul-sef sectie au apreciat ca in acea situatie competenta apartine DNA. Atunci, ei au sesizat procurorul general.

Era si o solicitare ca ar fi mijloc de proba la dumnealor. Noi le-am trimis in copie si dosarul. Solicitarea lor era ca acest dosar era un mijloc de proba. Se pot gasi inscrisuri intr-un dosar, ca sa fie mijloc de proba in alte cazuri. Nu cunosc sa fi fost adresate amenintari cu privire la obstructionarea justitiei, mie, personal, nu", a mai declarat seful interimar al DNA.

"Sper sa fie solutionat cat mai rapid"

El a dat detalii cu privire la ancheta din acest caz. De ce nu este solutionat?

"In acest caz, un raport de expertiza a fost depus in luna decembrie. Solutia este a procurorului, el isi stabileste termene, are un plan de ancheta. Si eu sper ca aceasta cauza sa fie solutionata cat mai rapid", a explicat Nistor.

Acesta a precizat ca orice procuror care ia cunostinta de actele dintr-un alt dosar are obligatia sa pastreze confidentialitatea datelor primite.

"Actele de urmarire penala au fost comunicate si aparatorilor inculpatilor", a mai anuntat Nistor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache