DNA: Comisar-șef de la Serviciul Rutier din IPJ Bihor, reținut pentru luare de mită

DNA: Comisar-șef de la Serviciul Rutier din IPJ Bihor, reținut pentru luare de mită

Marcel Ghirosa, comisar-șef în cadrul Serviciului Rutier din IPJ Bihor, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 400 de lei mită, se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 ianuarie, a lui Marcel Ghirosa, comisar-șef în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor — Serviciul Rutier, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Conform ordonanței anchetatorilor, la data de 28 decembrie 2016, Marcel Ghirosa, în mod repetat, a pretins de la o persoană cercetată pentru comiterea unui accident de circulație cu victime — martor în cauză — suma de 600 lei, din care a primit în aceeași zi 200 lei, restul urmând să-i fie remiși după sărbătorile de iarnă.

"La data de 4 ianuarie 2017, ca urmare a înțelegerii anterioare, inculpatul Ghirosa Marcel a primit și restul de 400 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante", se arată în comunicat.

Banii respectivi, susțin procurorii, ar fi fost pretinși și primiți de ofițerul de poliție în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, respectiv pentru restituirea către martor a permisului de conducere ridicat în urma producerii evenimentului rutier și pentru soluționarea favorabilă a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului de circulație, inclusiv în sensul propunerii unei soluții de clasare a cauzei penale.

Potrivit DNA, lui Marcel Ghirosa i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, urmând a fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…