DNA: Fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu, trimis în judecată într-un nou dosar, pentru evaziune

DNA: Fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu, trimis în judecată într-un nou dosar, pentru evaziune

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov Aristotel Căncescu și fratele acestuia au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, fiind acuzați de evaziune fiscală în formă continuată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Aristotel Adrian Căncescu, la data faptei administrator în fapt al SC Canaris SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, a lui Antoniu Viorel Căncescu, fratele primului și administrator al SC Canaris SRL, pentru evaziune fiscală în formă continuată, și a lui Bogdan Aurelian Rusu, la data faptei administrator al SC Canet Radio SRL — pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

În același dosar, au fost deferite justiției și entitățile juridice SC Canaris SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, și SC Canet Radio SRL — pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, informează DNA.

Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, Aristotel Căncescu ar fi vândut rețeaua unui post de radio pe care-l deținea către o societate de profil, prin încheierea, la data de 2.03.2007, a unui contract de vânzare-cumpărare, prețul fiind de 5 milioane euro, iar structura afacerii ar fi fost stabilită de Căncescu astfel încât să nu plătească taxe și impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacții.

Concret, spun procurorii, transferul celor 33 de licențe audiovizuale nu s-ar fi făcut direct de la societățile deținătoare, printre care și SC Canaris SRL, către cumpărătorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, înființată anume în acest scop de inculpatul Aristotel Căncescu.

"Astfel, societatea nou creată a cumpărat licențele respective la un preț subevaluat, de 100 euro/licență, iar ulterior cumpărătorul final a achiziționat toate părțile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reală a licențelor), deși aceasta din urmă, la momentul respectiv, nu deținea în patrimoniu alte bunuri sau active. Prin acest mecanism, inculpații au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 18.027.513 lei reprezentând: 5.674.792 lei debit principal (TVA în valoare de 2.986.045 lei și impozit pe profit în valoare de 2.514.564 lei pentru SC Canaris SRL plus TVA în valoare de 94.556 lei și impozit pe profit în valoare de 79.626 lei pentru o altă societate) și 12.352.721 lei accesorii, majorări de întârziere și penalități", se arată în comunicatul DNA.

ANAF — DGRFP Brașov a precizat că se constituie parte civilă față de SC Canaris SRL cu suma totală de 19.418.549 lei și față de o altă societate cu suma totală de 1.150.336 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Aristotel Adrian Căncescu, Antonin Viorel Căncescu, Bogdan Aurelian Rusu și SC Canaris SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Aristotel Căncescu și Bogdan Aurelian Rusu au mai fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de spălare a banilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?