DNA: Marian Mitrea, fost director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, anchetat pentru luare de mită

DNA: Marian Mitrea, fost director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, anchetat pentru luare de mită

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Marian Mitrea, la data faptelor director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, el cerând bani pentru a nu crea probleme în derularea contractelor cu o firmă și efectuarea plăților către aceasta.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, Marian Mitrea este acuzat că, în perioada martie — aprilie 2010, în calitate de director, a pretins de la reprezentanții unei societăți 8% din sumele pe care respectiva firmă urma să le încaseze de la Direcția Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuție lucrări aflate în curs de derulare.

"Banii au fost pretinși de inculpat pentru a nu le crea probleme în derularea contractelor și pentru efectuarea la timp a plăților. Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 lei fără TVA. Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie — mai 2010, reprezentații societății beneficiare a contractului au virat unei alte firme suma de 421.141 lei în 6 tranșe, ca urmare a înțelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea și administratorul firmei", susțin procurorii.

DNA precizează că, ulterior, până la sfârșitul anului 2010 și după plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, Marian Mitrea a primit efectiv de la administratorul firmei suma de 240.000 lei în mai multe tranșe.

Sursa citată mai menționează că, în perioada iunie 2010 — ianuarie 2012, în aceeași modalitate și în derularea acelorași trei contracte, el a primit de la reprezentanții societății beneficiare a contractului, prin intermediul unei alte firme, suma de 135.000 lei în mai multe tranșe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...