DNA: O inculpată din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, trimisă în judecată pentru fals intelectual

DNA: O inculpată din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, trimisă în judecată pentru fals intelectual

Rodica Miloș, inculpată alături de Liviu Dragnea și fosta lui soție, Bombonica Prodana, în cauza privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție într-un nou dosar, sub acuzația de fals intelectual.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marți, AGERPRES, Rodica Miloș, în calitate de director în cadrul DGASPC Teleorman, i-a acordat calificativul "foarte bine" unei subalterne despre care știa că nu a activat efectiv în cadrul instituției.

"În perioada 29.07.2005 — 06.07.2006, inculpata Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, în calitate de director în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, prin încălcarea cu știință a atribuțiilor de serviciu, a semnat un raport de evaluare a performanțelor profesionale, pentru perioada 01 ianuarie 2011 — 31 decembrie 2011, ale angajatei Botorogeanu Adriana, în condițiile în care cunoștea că acesta conține mențiuni fictive, apreciind activitatea acesteia din urmă ca fiind foarte bună", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, evaluarea a fost întocmită "în condițiile în care inculpata cunoștea faptul că Botorogeanu Adriana, angajat al DGASPC Teleorman, nu s-a prezentat la serviciu și nu a respectat prevederile contractului individual de muncă și fișele postului".

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Teleorman.

Rodica Miloș și Adriana Botorogeanu au calitatea de inculpat și în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În acest dosar a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimiși în judecată mai mulți angajați de la DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…